Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Felejtsd el a gumis állagú grillsajtot! Íme néhány alternatíva

A kellemes nyáresti összejövetelek tökéletes apropója a grillezés. A legtöbb társaságban manapság már nemcsak különböző húskészítmények kerülnek a grillrácsra, hanem a vegetáriánusokra gondolva zöldségek, sajtok is. Vannak azonban, akik nem kedvelik a hagyományos grillsajt gumis, nyikorgós állagát. Blogcikkünkben nekik szedünk össze néhány alternatívát.

Bővebben

Íme a Zila hűsítő finomságai!

Az idei évben igazán változatos finomságokkal készültünk az év legmelegebb hónapjaira. Blogcikkünkből most mindent megtudhatsz a Zila nyári kedvenceiről.

Bővebben

Új vákuumcsomagolt termékek a Zila kínálatában

konfit kacsacomb

Új, vákuumcsomagolt, félkész ételekkel bővült a Zila kínálata. Hogy mire jó a vákuumcsomagolás, és miért teszi ez a nagyszerű technológia egyszerűbbé és kényelmesebbé a főzést és a vendégvárást? Blogcikkünkből kiderül.

Bővebben

Sajt-kisokos III. – Minden, amit a legismertebb sajtokról tudnod kell

Múlt héten a sajtgyártás folyamatát ismerhetted meg a Zila blogján. Most a legelterjedtebb sajtfajtákat mutatjuk be neked.   Számos különböző sajtfajta létezik a világon. Mindnek más jellegzetességei vannak, és változó módszerekkel, évszázadok óta tökéletesített eljárásokkal készülnek.  Mozzarella A mozzarelláról már az előző cikkünben is szót ejtettünk, mivel ez az a sajtfajta különlegesnek tekinthető olyan szempontból,…

Bővebben

Sajt-kisokos I. – A sajt története

Legyen szó akár francia lágy sajtokról, akár az olyan évekig érlelt finomságokról, mint az olasz parmezán, a sajt évezredek óta fontos és széles körben kedvelt élelmiszerünk. Az elkövetkező hetekben olyan cikkeket olvashattok majd a blogunkon, melyekből minden kiderül, amit a sajtról tudni érdemes. Ezen a héten a sajtkészítés történetét mutatjuk be.

Bővebben

Természetes tartósítási eljárások

Nem csak tartósítószerekkel óvhatjuk meg ételeinket a romlástól. Számos természetes tartósítási eljárás ismert, melyeket az emberiség évezredek óta használ, és az élelmiszeripar a mai napig alkalmaz. E heti blogcikkünkben ezek közül mutatunk be néhányat. Az élelmiszerek romlásának egyik leggyakoribb oka a baktériumok, penészgombák és élesztőgombák elszaporodása. Ahhoz, hogy ez bekövetkezzen, hőmérsékletnek, nedvességtartalomnak és a közeg…

Bővebben
Scroll To Top