Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 Asztalfoglalás

Zila blog

A tavasz legharsogósabb hírnöke

A tavaszi napsütés mosolyt csal az arcunkra, és kedvünk támad azonnal kirohanni a természetbe, de valahogy még sincs meg bennünk az ehhez szükséges energia. Ha ezt érezzük, alighanem úrrá lett rajtunk a tavaszi fáradság, amely azonban legyőzhető, hiszen a jó idővel a vitaminban gazdag friss zöldségek is megérkeznek, köztük mindannyiunk kedvencei, a csokorba kötött kis…
Tovább...

A rántottán túl – izgalmas tojásos reggelik

Azt mindenki tudja, hogy egy tojásos reggeli hosszú órákra ellát energiával, ám sokan mégis mellőzik, mert a rántotta és a tükörtojás hamar unalmassá válhat. Pedig a tojásból számos egyéb, változatos és izgalmas reggeli finomságot készíthetünk!
Tovább...

Feketét, fehéret, tarkát… avagy nem babra megy a játék

Gyerekkorunkban a különböző főzelékek formájában ismerkedtünk meg néhány babfajtával, ám sokaknak épp ezek az élmények el is vették a kedvüket a zöld- vagy épp a vesebabtól. Pedig a babok sora ennél jóval hosszabb, érdemes nekik felnőtt fejjel új esélyt adni!
Tovább...

Márciusi gasztroprogramok

Hello, tavasz! Végre megérkezett a jóidő, úgyhogy ideje kimozdulni a négy fal közül. És ha már útnak indulunk, érdemes közben a hasunkra is gondolni, bőven van miből válogatni ebben a hónapban a gasztroprogramok terén!
Tovább...

Februári gasztroprogramok

Egyre csak haladunk kifelé a hideg télből, de nemcsak emiatt melengető érzés végignézni a februárban ránk váró gasztroprogramokat, hanem azért is, mert számos esemény a Vanelntin-napi romantika körül forog. Nézzük, hova érdemes ellátogatni a hónapban!
Tovább...

A receptek sztárjai – Legnépszerűbb receptkönyvek II.

Előző bejegyzésünkben már megnéztük, hogy mik manapság a legnépszerűbb receptkönyvek itthon, ám akkor csak az általános gyűjteményekre figyeltünk. Ha a desszertek világába vágyunk, érdemes külön listát készíteni, hiszen itt is bőven van miből válogatni.
Tovább...

Több főzeléket a tányérokra!

Kisbabaként ezek voltak az első teljesértékű ételeink, az iskolai menzán is gyakran találkoztunk velük – bár ekkor már sokszor húztuk miatta a szánkat –, aztán ahogy felnőttek lettünk, valahogy eltűnt a megszokott ételeink közül a főzelék. Vajon miért?
Tovább...

Miniatűr ételművészet

Sok furcsa művész alkot a világon, de amit Tatsuya Tanaka csinál, igazán rendkívüli!
Tovább...

Gasztrohungarikumok: Gulyásleves

2012 áprilisa óta a hungarikum már nemcsak egy homályos jelentésű szó, a szigorú szempontok alapján mérlegelő Hungarikum Bizottság immár hetvennél is több hungarikumot ismert el, a lista pedig csak folyamatosan bővül.
Tovább...

A receptek sztárjai – Legnépszerűbb receptkönyvek I.

Ha van olyan könyvtípus, ami soha nem megy ki a divatból, a recepteskönyv egészen biztosan ilyen! Ugyanakkor a klasszikusok (mint például Horváth Ilona szakácskönyve) mellett az utóbbi években tucatszám jelentek meg az új sztárok.
Tovább...

Így spórolj a hűtéssel

A konyhád költségei nem csupán a bolti számlákban mutatkozik meg, számos olyan rejtett költség van, amik észrevétlenül apasztják a pénztárcád tartalmát. Ilyen például a főzés során felhasznált gáz vagy villany, a vízszámla vagy épp a hűtőd által fogyasztott áram mennyisége is.
Tovább...

Gasztrohungarikumok: Halászlevek

2012 áprilisa óta a hungarikum már nemcsak egy homályos jelentésű szó, a szigorú szempontok alapján mérlegelő Hungarikum Bizottság immár hetvennél is több hungarikumot ismert el, a lista pedig csak folyamatosan bővül.
Tovább...
Scroll To Top