Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 Asztalfoglalás

Zila blog

A receptek sztárjai – Legnépszerűbb receptkönyvek II.

Előző bejegyzésünkben már megnéztük, hogy mik manapság a legnépszerűbb receptkönyvek itthon, ám akkor csak az általános gyűjteményekre figyeltünk. Ha a desszertek világába vágyunk, érdemes külön listát készíteni, hiszen itt is bőven van miből válogatni.
Tovább...

Több főzeléket a tányérokra!

Kisbabaként ezek voltak az első teljesértékű ételeink, az iskolai menzán is gyakran találkoztunk velük – bár ekkor már sokszor húztuk miatta a szánkat –, aztán ahogy felnőttek lettünk, valahogy eltűnt a megszokott ételeink közül a főzelék. Vajon miért?
Tovább...

Miniatűr ételművészet

Sok furcsa művész alkot a világon, de amit Tatsuya Tanaka csinál, igazán rendkívüli!
Tovább...

Gasztrohungarikumok: Gulyásleves

2012 áprilisa óta a hungarikum már nemcsak egy homályos jelentésű szó, a szigorú szempontok alapján mérlegelő Hungarikum Bizottság immár hetvennél is több hungarikumot ismert el, a lista pedig csak folyamatosan bővül.
Tovább...

A receptek sztárjai – Legnépszerűbb receptkönyvek I.

Ha van olyan könyvtípus, ami soha nem megy ki a divatból, a recepteskönyv egészen biztosan ilyen! Ugyanakkor a klasszikusok (mint például Horváth Ilona szakácskönyve) mellett az utóbbi években tucatszám jelentek meg az új sztárok.
Tovább...

Így spórolj a hűtéssel

A konyhád költségei nem csupán a bolti számlákban mutatkozik meg, számos olyan rejtett költség van, amik észrevétlenül apasztják a pénztárcád tartalmát. Ilyen például a főzés során felhasznált gáz vagy villany, a vízszámla vagy épp a hűtőd által fogyasztott áram mennyisége is.
Tovább...

Gasztrohungarikumok: Halászlevek

2012 áprilisa óta a hungarikum már nemcsak egy homályos jelentésű szó, a szigorú szempontok alapján mérlegelő Hungarikum Bizottság immár hetvennél is több hungarikumot ismert el, a lista pedig csak folyamatosan bővül.
Tovább...

Mutasd a tányérod, megmondom ki vagy! – Bizarr ételek a világ körül

Pár éve lépten-nyomon egy olyan videóra bukkanhattunk, melyben külföldiek csodálkoznak el vagy épp botránkoznak meg magyar ételek kóstolása közben.
Tovább...

Mit tegyünk a fagyasztóba?

Már sok generációval ezelőtti felmenőink is felismerték: ha elég hideg helyen tárolunk bizonyos ételeket, akkor azok nem fognak tönkre menni. Az viszont sok kísérletezést igényelt, hogy rájöjjenek, mit szabad fagyasztani és mit nem. Hogy neked ne kelljen ezekkel bajlódnod, összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat!
Tovább...

Gasztrohungarikumok: Karcagi birkapörkölt

2012 áprilisa óta a hungarikum már nemcsak egy homályos jelentésű szó, a szigorú szempontok alapján mérlegelő Hungarikum Bizottság immár hetvennél is több hungarikumot ismert el, a lista pedig csak folyamatosan bővül.
Tovább...

A győztes torta és aki mögötte van

Informatikus és cukrász? Miért ne? Kovács Gábor egyszerre testesíti meg a kettőt, bár igaz, utóbbit – legnagyobb bánatunkra – csak hobbiból teszi.
Tovább...

Teázzon az egész család!

Lehet bármilyen finom is egy tea, a közös teázás akkor az igazi, ha közben szórakoztatóvá is tesszük.
Tovább...