Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Zila blog

Mit tegyünk a fagyasztóba?

Már sok generációval ezelőtti felmenőink is felismerték: ha elég hideg helyen tárolunk bizonyos ételeket, akkor azok nem fognak tönkre menni. Az viszont sok kísérletezést igényelt, hogy rájöjjenek, mit szabad fagyasztani és mit nem. Hogy neked ne kelljen ezekkel bajlódnod, összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat!
Tovább...

Gasztrohungarikumok: Karcagi birkapörkölt

2012 áprilisa óta a hungarikum már nemcsak egy homályos jelentésű szó, a szigorú szempontok alapján mérlegelő Hungarikum Bizottság immár hetvennél is több hungarikumot ismert el, a lista pedig csak folyamatosan bővül.
Tovább...

A győztes torta és aki mögötte van

Informatikus és cukrász? Miért ne? Kovács Gábor egyszerre testesíti meg a kettőt, bár igaz, utóbbit – legnagyobb bánatunkra – csak hobbiból teszi.
Tovább...

Teázzon az egész család!

Lehet bármilyen finom is egy tea, a közös teázás akkor az igazi, ha közben szórakoztatóvá is tesszük.
Tovább...

Egészséges nasi – nem csak mozizáshoz

A diétás étrend sokszor nagy lemondásokkal jár, melyek közül a legfájóbb általában az esti nassolásokat érinti. Ég veled chips, süti, csoki… de akkor mi marad, ha mégsem bírunk magunkkal?
Tovább...
zila reggeli frissen facsart zöldséglevek

Immunerősítés a tél beköszönte előtt

Ahogy hűvösödnek a napok, úgy érezzük egyre kiszolgáltatottabbnak a szervezetünket. Sokan ágynak is esnek az ősz végén, tél elején, és bár biztos módszer nincs egy-egy megfázásos betegség ellen, az immunrendszerünk erősítésével megnehezíthetjük a betegségek dolgát!
Tovább...

Együnk virágbimbót! – Kapribogyó

Lehet ecetes, olajos vagy sós, az apó bogyók egyre gyakrabban fordulnak meg idehaza is a tányérokon, és ez nem véletlen! A kapribogyó nem csupán izgalmas ízvilágával, de egészségre gyakorolt hatásával is hódít!
Tovább...

Intolerancia vagy allergia?

Bár napjainkban egyre gyakrabban halljuk az ételintolerancia kifejezést – mivel számottevően több embert is érint már ez a probléma – mégis nagyon keveset tudunk róla. Olyannyira keveset, hogy sokan még mindig hajlamosak összekeverni az ételallergia fogalmával. De vajon mi is igazából a különbség a kettő között? Az ételallergia- és intolerancia tünetei esetenként egészen hasonlóak lehetnek,…
Tovább...

Forró, mégis frissít: mentás italok a hideg napokra

Ahogy hűlnek a napok, úgy nyúlunk egyre szívesebben a forró italokhoz. Egy bögrével bekuckózni esténként remek dolog, de mi van akkor ha a napközbeni lendület megtartása a cél, miközben továbbra is egy melengető italra vágyunk?
Tovább...

Novemberi gasztroprogramok

Rohamtempóban közeledik a tél, de még utoljára kiélvezhetjük az ősz ízeit és illatait, hiszen van még egy hónapunk decemberig. Országszerte lesznek ám gasztroprogramok, amelyekre érdemes ellátogatni.
Tovább...

Ázsiai konyha otthon: Vietnám

Kedveled a különleges ízeket vagy szeretnél kipróbálni valami újat a konyhában? Ázsiai konyháról szóló blogsorozatunkban igyekszünk bevezetést nyújtani a távoli konyhák ízvilágába, hogy otthon is izgalmas újdonságokkal lephesd meg a szeretteidet. Következő állomásunk Vietnám.
Tovább...

Tartósítsunk fűszereket!

Az ősz végén érkező éjszakai fagyok sajnos nem kímélik meg balkonfűszereinket sem, így például a bazsalikom vagy a citromfű menthetetlenné válik. De mit csináljunk azokkal a szép, egyébként felhasználható levelekkel, amik már kihajtottak? Íme néhány ötlet, hogy tovább élvezhessük az otthon termesztett ízek kavalkádját.
Tovább...
Scroll To Top
0

Your Cart