Nyárias szendvicsek
Nyáron zöldségek és gyümölcsök hosszú sora várja, hogy a tányérunkra kerüljön: akár feldolgozott, főtt-sült állapotban, akár nyersen vagy salátaként. De az unalmas szendvicseket is izgalmasabbá tehetjük, ha a friss vitaminforrásokkal készítjük el őket.
BővebbenHasználjuk ki a fagyasztót!
A legtöbb fagyasztóban csak mirelit zöldségek, jégkrémek és készételek lapulnak, pedig a tudatos háztartásvezetők sok mással is feltölthetik azt, olyan dolgokkal is, amikre talán nem is gondolnál.
BővebbenKözeleg a grillszezon!
Ugye már Te is várod, hogy végre a kertben grillezve töltsd a nyári estéket? Szerencsére már nem kell hozzá sok idő, hogy megtehesd, de ha egy estét sem szeretnél elmulasztani, az előkészületeknek már most nekiláthatsz! Először is szedd elő az összes szükséges eszközt és alaposan vizsgáld át őket! Ellenőrizd, hogy ne sérült-e a grill teste…
BővebbenMihez kezdj a fűszernövényeiddel?
A friss fűszer mindig jobb a szárítottnál, ez vitán felül áll a hobbi- és a profi szakácsok között is. De a cserepes fűszernövények nagyja gyakran a kukában landol. Mit lehet hát tenni?
BővebbenÍgy grillezd a zöldségedet!
Nincs nyár grillezés nélkül, de az egyre növekvő kedv ellenére is sokan még mindig csak a húsok sütésére gondolnak ilyenkor. Pedig megannyi zöldség éppúgy illik a rácsra vagy platnira!
BővebbenSzódával itta már Vörösmarty is – azaz a szikvíz mint hungarikum
Hungarikumként tekintünk a szikvízre már évek óta, mégsem magyar találmánynak tartják. Cikkünkben utánajárunk, hogy pontosan mi is az, amivel Jedlik Ányos forradalmasította a vízfogyasztást.
BővebbenKülönc street food: a húskenyér
Egyre több teret kapnak itthon is a különböző országok street foodjai. Ezek azok a finomságok, amik gyorsételek ugyan, de minőségükkel sokkal többet nyújtanak, mint a jól ismert sarki burgeresek. Az egyik igazán finom, egyszerű és laktató fogás a húskenyér vagy eredeti nevén Leberkäse.
BővebbenMátyás király asztala, avagy honnan indult a magyar gasztronómia?
A legelső gasztronómiai leírások Mátyás idejéből származnak, tehát innentől tudunk csak következtetni, hogy honnan jutott el oda a magyar konyhai kultúra, ahol ma van. Honnan a „mindenhez kenyeret eszünk” hozzáállása és vajon tényleg ősi magyar találmány a csirkepaprikás?
BővebbenA Diana varázsa – sósborszesz és cukorka
Vajon miért olvadt eggyé a Diana és a sósborszesz név? Honnan indult a mindenki által kedvelt cukorka története és hol tart most?
BővebbenKrémesből sohasem elég
Egy krémesnél csak egyetlen dolog jobb – sok krémes! Márpedig van belőle sok-sok variáció – most megkíséreljük őket számba venni!
Bővebben