Természetes karácsonyi dekoráció narancsból
A narancs átható, kellemes illatát sokan kifejezetten a téli ünnepekhez kötik. Nem csoda, hiszen a déli gyümölcs nemcsak számos karácsonyi süteménynek, hanem például a mikulás csomagoknak is elengedhetetlen összetevője. Blogcikkünkben bemutatjuk, hogy készíthetünk belőle hangulatos, illatos, és 100%-ban természetes dekorációt.
BővebbenHa kedveled a forralt bort, ezt is imádni fogod: Forralt cider
Finom, forró, fűszeres, és minden megvan benne, amit egy ízletes lélekmelegítőtől várhatunk egy hűvös őszi-téli napon. Ismerd meg a britek egyik kedvenc téli italát, a forralt cidert!
BővebbenA bornak Szent Márton a bírája. De miért is?
November 11-én Szent Márton napját ünnepeljük. A hagyományokhoz híven ezen a napon libából készült ételek és újbor fogyasztásával ünnepelünk. Arról, hogy mi köze a libának Szent Mártonhoz, egy korábbi cikkünkben írtunk. Most pedig annak járunk utána, hogy az ízletes fogásokat miért pont újborral öblítjük le.
BővebbenEzért tarts otthon gyömbért
A különös formájú gyömbér karakteres ízű fűszer, melyet nemcsak azért érdemes otthon tartani a hűvös hónapokban, mert ízletes testet-lelket átmelegítő ételeket készíthetünk vele, hanem azért is, mert számtalan pozitív élettani hatással bír.
BővebbenEhető vagy mérgező? Nem minden tökféle kerülhet a tányérunkra
Halloweenhez közeledve hazánkban is egyre több helyen találkozhatunk a hagyományos „faragni való” sütőtökkel és a dekoratív, színpompás dísztökökkel is. Melyik mire jó? Melyiket szabad megenni és mi történik, ha nem fogyasztásra szánt tökféle kerül a tányérunkra? Most megtudhatod!
Bővebben4 erdei bogyó, melyeket érdemes megkóstolnod, ha kirándulni mész
Az őszi erdőben, mezőkön számos élénk színű bogyó, termés kínálja magát. De vajon melyeket szabad megkóstolnunk? A csipkebogyót és a galagonyát korábbi bejegyzéseinkben már bemutattuk. Most újabb négy kóstolásra érdemes vadgyümölccsel szeretnénk megismertetni benneteket.
BővebbenKészíts te is birsalmasajtot!
A birsalmasajt finom és roppant egészséges nassolnivaló, melyet nagyanyáink is örömmel készítettek. Blogcikkünkben bemutatjuk, hogyan készül az egyszerű, de nagyszerű finomság.
BővebbenAz elfelejett csodanövény: a galagonya
A legtöbben talán csak Weöres Sándor versében találkozhattunk a galagonya nevével, és ha egy kellemes kirándulás során az erdőszéli bokrokon pillantanánk meg a növény terméseit, talán fel sem ismernénk. Pedig a galagonya nagyszerű gyógynövény. Blogcikkünkből most jobban megismerheted.
Bővebben4 ok, amiért érdemes citromos teával melegedni a hűvös napokon
Nincs is kellemesebb az egyre hűvösebbé váló őszi napokon, mint egy meleg pokrócba burkolózni és egy csésze finom teával átmelegedni. A forró ital azonban nem csak a léleknek tesz jót. Nézzük, milyen pozitív hatással bír az egészségünkre a citromos tea!
BővebbenRétesliszt vagy finomliszt?
Bár lisztből kettőnél több félét is találhatunk a boltok polcain, egy átlagos háztartásban általában réteslisztet és finomlisztet találunk a kamrában. De mi a különbség a két típus között? Milyen ételekhez melyiket érdemes használni? Elég, ha csak egy egyik fajtából tartunk otthon? Blogcikkünkben ezekre a kérdésekre keressük a választ.
Bővebben