Ismerd meg a 20 éves Zila különleges, születésnapi ajánlatát!
Bizonyára sokan emlékeznek még azokra az időkre, amikor éttermünk épületében a Május 1. Strand öltözője működött. Szinte hihetetlen, hogy már több mint két évtized eltelt azóta, hogy kávéházunk megkezdhette a működését a jól ismert épületben.
BővebbenTéli asztaldísz ötletek
A téli ünnepek utáni időszak nem csak az időjárás miatt érződhet szürkének. A december végére mesésen kidekorált lakás díszei január első napjaiban visszakerülnek a dobozaikba az év további részére, és nélkülük elszomorítóan egyhangúnak láthatjuk. De miért ne díszíthetnénk fel az asztalunkat a hétköznapokra is?
BővebbenKreatív levesbetétek, melyekkel feldobhatod a krémleveseidet
A hideg téli napokon igazán jól tud esni, egy forró, tartalmas krémleves, melyet levesbetéttel még laktatóbbá tehetünk. Azonban míg a leves ízét, alapanyagait, fűszerezését könnyedén variálhatjuk, a levese kerül kenyérkocka és levesgyöngy egy idő után unalmassá válhatnak. Ha te is szívesen dobnád fel újdonságokkal a krémleveseidet, inspirálódj blogcikkünkből!
BővebbenEgy egyszerű rutin, mely segítségével minden nap főtt ételt ehetsz
Megfogadtad, hogy az új évben egészségesebben, tudatosabban étkezel majd? Egyszerre szeretnél vigyázni a vonalaidra és a pénztárcádra is? Cikkünkből most megismerhetsz egy remek módszert, mely segítségével drasztikusan leegyszerűsítheted magadnak az étkezés a teljes hétre.
BővebbenA töltött káposzta története
Vannak ételek, melyek semmiképpen sem hiányozhatnak az ünnepi asztalról. Ilyen fogás a töltött káposzta is. Gondoltad volna, hogy egy ilyen ízig-vérig magyaros étel a törökök közbenjárásával honosodott meg nálunk. Cikkünkből ilyen és ehhez hasonló érdekességeket tudhatsz meg egyik kedvenc karácsonyi fogásunkról. Ahány ház, annyiféleképpen készülhet a töltött káposzta. Azon, hogy miből, milyen módon készül és…
BővebbenEzt a lépést ne hagyd ki, ha csokoládés gasztroajándékot készítesz karácsonyra!
Bizonyára te is találkoztál már olyan bonbonnal, házilag ízesített csokoládéval, amely dekoratív volt ugyan, ám kibontva szinte azonnal megolvadt vagy amikor kóstolásra került sor, vagy lágy olvadás helyett csak furcsán szétmorzsolódott a szádban. Az ilyen és ehhez hasonló „baleseteket” a csokoládé temperálásának elmaradása okozza. Cikkünkből megtudhatod, pontosan mi az a temperálás, miért fontos, és hogyan végezd el, hogy szép, fényes, és roppanós bonbonokat, csokoládékat készíthess otthon.
BővebbenKészíts Te is saját teakeveréket!
Napjainkban már a boltok boltokban, szupermarketekben is széles teaválasztékkal találkozhatunk. Sokszor azonban az óriási kínálatban is kihívás olyan keveréket találni, amely tökéletesen megfelel az igényeinknek. Éppen ezért a hosszas keresgélés helyett érdemesebb lehet nekiállnod a saját teakeveréked elkészítésének. Blogcikkünkben bemutatjuk, hogyan.
BővebbenIsmerd meg a karácsonyi fagyöngy legendáját és jótékony hatásait!
Az angolszász országokban játszódó könyvekből, filmekből, sorozatokból már pontosan tudhatjuk, hogy a fagyöngy alatt váltott csók hosszú és boldog párkapcsolathoz vezet. Ez természetesen csak kedves babona, azt azonban kutatások igazolják, hogy a növény pozitív élettani hatásokkal rendelkezik. Cikkünkben ezeket mutatjuk be.
BővebbenTermészetes karácsonyi dekoráció narancsból
A narancs átható, kellemes illatát sokan kifejezetten a téli ünnepekhez kötik. Nem csoda, hiszen a déli gyümölcs nemcsak számos karácsonyi süteménynek, hanem például a mikulás csomagoknak is elengedhetetlen összetevője. Blogcikkünkben bemutatjuk, hogy készíthetünk belőle hangulatos, illatos, és 100%-ban természetes dekorációt.
BővebbenHa kedveled a forralt bort, ezt is imádni fogod: Forralt cider
Finom, forró, fűszeres, és minden megvan benne, amit egy ízletes lélekmelegítőtől várhatunk egy hűvös őszi-téli napon. Ismerd meg a britek egyik kedvenc téli italát, a forralt cidert!
Bővebben