Zila Blog
Érdekességek a Kávéházról, cukrászatról, gasztronómiáról
3 könnyű tavaszi saláta
Bármennyire is imádjuk a zöldségeket, be kell látnunk, hogy a téli időszakban bizony nehéz változatosan friss salátákat összeállítani. Most viszont már itt a tavasz, elkezdődött a zöldségszezon, így végre csak a képzeletünk szab határt!
Cukormentes csodák az országtorták döntőjében
2012 óta azok sem maradnak országtorta nélkül, akik önként vagy kényszerből cukor nélkül élik a mindennapjaikat. Az idei versenyben öt finomság került a Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntőjébe.
Gasztrohungarikumok 1. – Kolbászok
2012 áprilisa óta a hungarikum már nemcsak egy homályos jelentésű szó, hanem egy valóban létező gyűjtőfogalom, mely segítségével megkülönböztetnek, kiemelnek a magyarságra jellemző tulajdonságokat, egyediségeket, különlegességeket és minőséget. A szigorú szempontok alapján mérlegelő Hungarikum Bizottság immár hetvennél is több hungarikumot ismert el, a lista pedig csak folyamatosan bővül. A hunagrikumokon belül több kategóriát is bevezettek,…
Úri muri vagy fontos étkezés? Ismerkedés az afternoon tea tradíciójával
Ma már kevésbé elterjedt, de még élő hagyomány az angoloknál a délutáni teázás. Mit gondolnál, ha kiderülne, hogy nem is az angolok öntöttek először tejet a teájukba és a híres teadélután nem is öt órakor tartandó? Valójában a franciák itták először tejjel és a „nice cup of tea”-t sem ötkor szokás felszolgálni, hanem 3 és…
Hat remekmű pályázik idén az Ország Tortája címre
2018-ban immár tizenkettedik alkalommal hirdették meg az ország legismertebb és legnépszerűbb cukrászversenyét, melynek győztese egy teljes éven át viseli az Ország Tortája címet.
Bazsalikom a balkonon? Itt az idő, most vagy soha!
Bizony minden konyhatündér eljátszott már a gondolattal, hogy saját, friss fűszerekkel dolgozhat a konyhájában. Mi pedig összeszedtünk Nekik néhány tippet, hogy mindenképpen sikeres legyen a bazsalikom termesztése otthoni körülmények között is.
Tavaszi frissesség a zöldségek erejével
A téli hónapok után szervezetünk már szó szerint ki van éhezve a friss zöldségekre! Márciusban még kevés szezonális zöldséggel találkozhattunk, de áprilistól végre megtelnek az áruházak is piacok a friss finomságokkal.
Áprilisi gasztroprogramok
Immár feltartóztathatatlanul jön a jó idő, mi pedig végre kimozdulhatunk a szabadba! Persze a legjobb, ha a kirándulásokat összekötjük egy kis finomsággal. Áprilisban pedig remek programok közül válogathatunk, ha a hasunkat is kényeztetni szeretnénk!
Három ínycsiklandó húsvéti fogás a világból
Sonka, főtt tojás, friss kalács és torma. Ezek számunkra természetes velejárói a húsvéti ünneplésnek, de a világ különböző részein bizony más-más finomságok is az asztalra kerülnek! Főként a bárány kerül a középpontba, de sok elkészítési módjának köszönhetően igazán változatossá válik a felhozatal. Te mit próbálnák ki ezek közül? Németországban nagypénteken – még a böjt jegyében…