Zila Blog

Érdekességek a Kávéházról, cukrászatról, gasztronómiáról

chef_favreau_727

Kedvenc gasztrofilmjeink a 2000-es évekből

Mindannyiunk életében központi szerepet töltenek be az ételek és a gasztronómia, így nem meglepő hogy a filmekben is egyre-másra bukkan fel ez a téma. Az elmúlt években is rendre készültek a főzéssel és evéssel kapcsolatos remekművek, mi most összeszedtük az ezredforduló óta készült kedvenceinket.

bear's_garlic_spring_wild_garlic_medicinal_plant_garlic_leaves_edible_spring_forest-838296

Közeleg a medvehagymaszezon: erre figyelj, ha magad szeded!

Az egyik ok, amiért minden évben epekedve várjuk a március végét és április elejét, az a medvehagyma. Ez az utóbbi években különösen népszerűvé vált zöldség nem csupán finom, de roppant egészséges is! Ugyanakkor ha magunk szeretnénk leszedni, ahelyett, hogy megvásárolnánk, érdemes pár dologra odafigyelni.

summer-2359279_960_720

Tavaszi frissesség egy pohár limonádéval

Most, hogy végre egyre többet süt a nap, és a hőmérséklet is egyre barátságosabb, a téli forró italokat ideje lecserélni a frisstő üdítőkre és limonádékra.

pexels-photo-928066

Létezik ideális főzőlap?

A technológiai fejlődés a konyhai folyamatokat is gyökeresen megváltoztatta. A legfontosabb elemnek számító főzőlap is több változatban érhető el, és a választás nem is olyan könnyű, mint amilyennek elsőre tűnik.

spice_tomato_food_red_homemade-70746

Zöldségből is készülhet lekvár

A gyümölcslekvárok gyerekkorunktól kezdve szinte nélkülözhetetlen kísérői a mindennapjainknak, azonban az elmúlt években egyre nagyobb divatja lett a zöldségből készült társaiknak. Az ötlet elsőre meglepőnek tűnhet, de ha valaki kipróbálta ezeket a finomságokat, a konyha elengedhetetlen részét képezhetik a jövőben.

Two green leaves and sea salt in wooden bowl

Hogyan váltsuk ki a sót?

Só nélkül elképzelhetetlen a főzés: ezt még azok sem vitatják, akik hajlamosak ellenségként tekinteni rá. És bár a tartózkodásnak is megvan az alapja, megfelelő mennyiségben nemhogy nem veszélyes, de egyenesen egészséges is lehet.

kitchen-1602575_960_720

Színes konyha, vidám főzés

Egy konyha tervezésekor és kialakításakor mindenki a praktikumra figyel elsődlegesen, pedig nem mindegy, hogy esztétikailag milyen lesz a végeredmény!

cleanliness-2799470_960_720

Higiénia a konyhában – Amikre különösen érdemes figyelni

Otthonunkban bármennyire is próbálunk figyelni a tisztaságra, a baktériumok és apró szennyeződések bizony gyakran megbújhatnak úgy, hogy észre sem vesszük. Különösen igaz ez a konyhánkra, ahol sok olyan tárgy vagy kis zug található, aminek tisztán tartására külön figyelmet kell fordítanunk. Ebben a helyiségben ugyanis nem csak az általános szennyeződés a jellemző, hanem a pára és…

photo-1447099688328-2488c8c9648a

Márciusi gasztroprogramok

Végre itt a tavasz, ideje kimozdulni a négy fal közül! De ha nem csupán egy kirándulásra vágysz, akkor érdemes összekötni egy kis gasztronómiai élménnyel a programokat!

Family in the kitchen

Hogyan alakítsunk ki gyerekbiztos konyhát?

Minden szülő rémálma, hogy a gyerekeinek valami baja esik, és lássuk be, a törékeny, forró és éles dolgokkal telezsúfolt konyhában erre nagyobb az esély, mint bárhol máshol az otthonunkban.