Zila Blog
Érdekességek a Kávéházról, cukrászatról, gasztronómiáról
Kedvenc gasztrofilmjeink a 2000-es évekből
Mindannyiunk életében központi szerepet töltenek be az ételek és a gasztronómia, így nem meglepő hogy a filmekben is egyre-másra bukkan fel ez a téma. Az elmúlt években is rendre készültek a főzéssel és evéssel kapcsolatos remekművek, mi most összeszedtük az ezredforduló óta készült kedvenceinket.
Közeleg a medvehagymaszezon: erre figyelj, ha magad szeded!
Az egyik ok, amiért minden évben epekedve várjuk a március végét és április elejét, az a medvehagyma. Ez az utóbbi években különösen népszerűvé vált zöldség nem csupán finom, de roppant egészséges is! Ugyanakkor ha magunk szeretnénk leszedni, ahelyett, hogy megvásárolnánk, érdemes pár dologra odafigyelni.
Tavaszi frissesség egy pohár limonádéval
Most, hogy végre egyre többet süt a nap, és a hőmérséklet is egyre barátságosabb, a téli forró italokat ideje lecserélni a frisstő üdítőkre és limonádékra.
Létezik ideális főzőlap?
A technológiai fejlődés a konyhai folyamatokat is gyökeresen megváltoztatta. A legfontosabb elemnek számító főzőlap is több változatban érhető el, és a választás nem is olyan könnyű, mint amilyennek elsőre tűnik.
Zöldségből is készülhet lekvár
A gyümölcslekvárok gyerekkorunktól kezdve szinte nélkülözhetetlen kísérői a mindennapjainknak, azonban az elmúlt években egyre nagyobb divatja lett a zöldségből készült társaiknak. Az ötlet elsőre meglepőnek tűnhet, de ha valaki kipróbálta ezeket a finomságokat, a konyha elengedhetetlen részét képezhetik a jövőben.
Hogyan váltsuk ki a sót?
Só nélkül elképzelhetetlen a főzés: ezt még azok sem vitatják, akik hajlamosak ellenségként tekinteni rá. És bár a tartózkodásnak is megvan az alapja, megfelelő mennyiségben nemhogy nem veszélyes, de egyenesen egészséges is lehet.
Színes konyha, vidám főzés
Egy konyha tervezésekor és kialakításakor mindenki a praktikumra figyel elsődlegesen, pedig nem mindegy, hogy esztétikailag milyen lesz a végeredmény!
Higiénia a konyhában – Amikre különösen érdemes figyelni
Otthonunkban bármennyire is próbálunk figyelni a tisztaságra, a baktériumok és apró szennyeződések bizony gyakran megbújhatnak úgy, hogy észre sem vesszük. Különösen igaz ez a konyhánkra, ahol sok olyan tárgy vagy kis zug található, aminek tisztán tartására külön figyelmet kell fordítanunk. Ebben a helyiségben ugyanis nem csak az általános szennyeződés a jellemző, hanem a pára és…