Zila Blog

Érdekességek a Kávéházról, cukrászatról, gasztronómiáról

apple-cheese

5+1 egészséges nassolnivaló pillanatok alatt

Egy szigorú diéta sok lemondásra kényszeríthet minket, de ha csak tudatos fogyasztóként szeretnénk odafigyelni a nassolásra, akkor is nagy fejtörést okozhat nekünk az áruházak kínálata.

Frisch Healthy Vitamin C Fruit Citrus Fruit Orange

3 egyszerű trükk, hogy elűzd a szagokat

Ami a konyhában illat, az a lakás többi részén szag, és ezt még azok is elismerik, akiknek egyébként nem olyan kifinomult a szaglásuk.

coffee-2608864_960_720

Hogyan előzzük meg a tavaszi fáradtságot?

A tél végének közeledtével egyre hosszabbak a nappalok, és úgy érezzük, bármit teszünk, csak tornyosulnak felettünk az elvégzendő feladatok. Íme néhány tipp arra, hogy hogyan lehetünk újra fittek és frissek.

dunakavics1

Gyerekkorunk kedvencei – retro édességek

Mindenki sok szép emléket őriz a gyerekkorából, és ezek között bizony azok az édességek is szerepelnek, amikkel ma már ritkán találkozunk az áruházak polcain. De van egy jó, hírünk, sokra még ma is rábukkanhatunk, ha máshogy nem, az internet segítségével. Az alábbi listáról bizony minden beszerezhető!

Valentin-desszert-2

Egy kis romantika a Zila Kávéházban

Minden februárban van egy nap, ami a szerelmesekről szól. Február 14-én a párok meglepik egymást, ha mással nem, egy romantikus vacsorával, ami immár hagyományos módon egy különleges menüsorral készülünk a Zila Kávéházban. A különleges ajánlat összeállításakor egyszerű, ám lenyűgöző koncepciót választottunk: minden fogásban elrejtettük a szerelem színét, sőt, volt, ahol egyenesen ezt állítottuk a középpontba.…

Kürtőskalács_Budapest_2008

Kürtös kalács vagy kürtőskalács? Döntsd el Te cikkünk alapján!

Sok történet kering a kürtőskalács származásáról a köztudatban, de egy biztos: Székelyföld a hazája. Aki pedig egyszer megérzi az illatát, az biztosan meg is akarja majd kóstolni.

csabai-kolbaszfesztival-2015-3-4-012

Februári gasztroprogramok

Hiába az év legrövidebb hónapja, február is tele van izgalmas programokkal, melyek során az ízlelőbimbóinkat kényeztetik. Lássuk, hova érdemes ellátogatni a közeljövőben!

5891048228_1af80f979f_b

Amikor minden apró hely számít: konyhai tárolás

Minden háziasszony tudja, hogy nem létezik elég nagy konyha. Előbb vagy utóbb az utolsó négyzetcentimétert is képesek vagyunk belakni, de ha ügyesek vagyunk, akkor ezt a pontot jó sokáig elodázhatjuk!

cinnamon-stick-514243_960_720

A csodálatos fahéj avagy nem baj, hogy annyi fahéjas sütit ettünk karácsonykor

Ha téli fűszer, akkor fahéj. Története végigkíséri az emberiség történetét, a legrégebben ismert fűszerek egyike. Az ősi gyógyítók az aranynál is értékesebbnek tartották, de vajon miért?

carnival-614982_960_720

A farsangi fánk története

Együnk sokat farsang alkalmából! Hogy miért? A hagyomány szerint minél többet eszünk farsangkor, annál több lesz a termés. Ezen kívül a böjti időszak előtt hagyjuk meg magunknak azt a kényelmet, hogy egy kicsit f(al)ánkok legyünk.