Zila Blog
Érdekességek a Kávéházról, cukrászatról, gasztronómiáról
5+1 egészséges nassolnivaló pillanatok alatt
Egy szigorú diéta sok lemondásra kényszeríthet minket, de ha csak tudatos fogyasztóként szeretnénk odafigyelni a nassolásra, akkor is nagy fejtörést okozhat nekünk az áruházak kínálata.
3 egyszerű trükk, hogy elűzd a szagokat
Ami a konyhában illat, az a lakás többi részén szag, és ezt még azok is elismerik, akiknek egyébként nem olyan kifinomult a szaglásuk.
Hogyan előzzük meg a tavaszi fáradtságot?
A tél végének közeledtével egyre hosszabbak a nappalok, és úgy érezzük, bármit teszünk, csak tornyosulnak felettünk az elvégzendő feladatok. Íme néhány tipp arra, hogy hogyan lehetünk újra fittek és frissek.
Gyerekkorunk kedvencei – retro édességek
Mindenki sok szép emléket őriz a gyerekkorából, és ezek között bizony azok az édességek is szerepelnek, amikkel ma már ritkán találkozunk az áruházak polcain. De van egy jó, hírünk, sokra még ma is rábukkanhatunk, ha máshogy nem, az internet segítségével. Az alábbi listáról bizony minden beszerezhető!
Egy kis romantika a Zila Kávéházban
Minden februárban van egy nap, ami a szerelmesekről szól. Február 14-én a párok meglepik egymást, ha mással nem, egy romantikus vacsorával, ami immár hagyományos módon egy különleges menüsorral készülünk a Zila Kávéházban. A különleges ajánlat összeállításakor egyszerű, ám lenyűgöző koncepciót választottunk: minden fogásban elrejtettük a szerelem színét, sőt, volt, ahol egyenesen ezt állítottuk a középpontba.…
Kürtös kalács vagy kürtőskalács? Döntsd el Te cikkünk alapján!
Sok történet kering a kürtőskalács származásáról a köztudatban, de egy biztos: Székelyföld a hazája. Aki pedig egyszer megérzi az illatát, az biztosan meg is akarja majd kóstolni.
Februári gasztroprogramok
Hiába az év legrövidebb hónapja, február is tele van izgalmas programokkal, melyek során az ízlelőbimbóinkat kényeztetik. Lássuk, hova érdemes ellátogatni a közeljövőben!
Amikor minden apró hely számít: konyhai tárolás
Minden háziasszony tudja, hogy nem létezik elég nagy konyha. Előbb vagy utóbb az utolsó négyzetcentimétert is képesek vagyunk belakni, de ha ügyesek vagyunk, akkor ezt a pontot jó sokáig elodázhatjuk!