Zila Blog
Érdekességek a Kávéházról, cukrászatról, gasztronómiáról
Programajánló: Szmóker party a Zilában
A Zila csapata augusztus 3-ig a jól megérdemelt pihenését töltötte, augusztus 4-én, pénteken azonban nem akárhogyan tér majd vissza az élet kávéházunkba. Olvasd el a blogcikkünket, és tudj meg mindent a különleges programról, melyet a hétvégére terveztünk!
A születésnapi torta története
Ahogy a legtöbb nyugati kultúrában, úgy Magyarországon is elképzelhetetlen egy születésnap torta nélkül. De vajon honnan ered a születésnapi tortázás hagyománya és milyen szimbolikus jelentéssel bír? Blogcikkünkből megtudhatod.
Fakanál-kisokos
Egy jól felszerelt konyhában öröm a főzés. Sokszor azonban a legelhivatottabb hobbiszakácsok is elbizonytalanodnak, hogy melyik konyhai művelethez mely fakanalat érdemes használni. E heti blogcikkünkből nemcsak ezt tudhatod meg, hanem az egyes konyhai eszközök rejtett funkcióit is bemutatjuk neked. Az egyszerű, kerek fejű univerzális fakanál szinte minden konyhai műveletnél használható. Az anyagának köszönhetően a teflonos…
Így készül a kedvenc nyári édességünk, a fagyi
A fagylalt az egyik legkedveltebb nyári nyalánkság, mely frissítő és kellemesen hűsítő élményt nyújt. Blogcikkünkből megtudhatod, miből és milyen lépések során készül a fagylalt.
Felejtsd el a gumis állagú grillsajtot! Íme néhány alternatíva
A kellemes nyáresti összejövetelek tökéletes apropója a grillezés. A legtöbb társaságban manapság már nemcsak különböző húskészítmények kerülnek a grillrácsra, hanem a vegetáriánusokra gondolva zöldségek, sajtok is. Vannak azonban, akik nem kedvelik a hagyományos grillsajt gumis, nyikorgós állagát. Blogcikkünkben nekik szedünk össze néhány alternatívát.
Íme a Zila hűsítő finomságai!
Az idei évben igazán változatos finomságokkal készültünk az év legmelegebb hónapjaira. Blogcikkünkből most mindent megtudhatsz a Zila nyári kedvenceiről.
Új vákuumcsomagolt termékek a Zila kínálatában
Új, vákuumcsomagolt, félkész ételekkel bővült a Zila kínálata. Hogy mire jó a vákuumcsomagolás, és miért teszi ez a nagyszerű technológia egyszerűbbé és kényelmesebbé a főzést és a vendégvárást? Blogcikkünkből kiderül.
Ismerd meg a világ legveszélyesebb sajtját!
A hírhedt casu martzu sajtot a világ egyik legveszélyesebb ételeként tartják számon, melyet az Európai Unióban és az Egyesült Államokban is betiltottak. Blogcikkünkből megtudhatod, miért.
Sajt-kisokos IV. – Különleges sajtok, melyek nem tehéntejből készülnek
A sajtra gondolva a legtöbbünknek valószínűleg a tehéntejből készült fajták jutnak eszébe, pedig nem csupán ez lehet a sajt alapanyaga. Cikksorozatunk e heti részéből megtudhatod, mely állatok tejéből készítenek még sajtot.
Sajt-kisokos III. – Minden, amit a legismertebb sajtokról tudnod kell
Múlt héten a sajtgyártás folyamatát ismerhetted meg a Zila blogján. Most a legelterjedtebb sajtfajtákat mutatjuk be neked. Számos különböző sajtfajta létezik a világon. Mindnek más jellegzetességei vannak, és változó módszerekkel, évszázadok óta tökéletesített eljárásokkal készülnek. Mozzarella A mozzarelláról már az előző cikkünben is szót ejtettünk, mivel ez az a sajtfajta különlegesnek tekinthető olyan szempontból,…