Zila Blog

Érdekességek a Kávéházról, cukrászatról, gasztronómiáról

DSC08558

Programajánló: Szmóker party a Zilában

A Zila csapata augusztus 3-ig a jól megérdemelt pihenését töltötte, augusztus 4-én, pénteken azonban nem akárhogyan tér majd vissza az élet kávéházunkba. Olvasd el a blogcikkünket, és tudj meg mindent a különleges programról, melyet a hétvégére terveztünk!

20211014_085534

A születésnapi torta története

Ahogy a legtöbb nyugati kultúrában, úgy Magyarországon is elképzelhetetlen egy születésnap torta nélkül. De vajon honnan ered a születésnapi tortázás hagyománya és milyen szimbolikus jelentéssel bír? Blogcikkünkből megtudhatod.

wooden-spoon-g4fa44b6e3_1280

Fakanál-kisokos

Egy jól felszerelt konyhában öröm a főzés. Sokszor azonban a legelhivatottabb hobbiszakácsok is elbizonytalanodnak, hogy melyik konyhai művelethez mely fakanalat érdemes használni. E heti blogcikkünkből nemcsak ezt tudhatod meg, hanem az egyes konyhai eszközök rejtett funkcióit is bemutatjuk neked. Az egyszerű, kerek fejű univerzális fakanál szinte minden konyhai műveletnél használható. Az anyagának köszönhetően a teflonos…

18278892_10156091656119829_3384491748355949815_o

Így készül a kedvenc nyári édességünk, a fagyi

A fagylalt az egyik legkedveltebb nyári nyalánkság, mely frissítő és kellemesen hűsítő élményt nyújt. Blogcikkünkből megtudhatod, miből és milyen lépések során készül a fagylalt.

pexels-alexey-demidov-11458667

Felejtsd el a gumis állagú grillsajtot! Íme néhány alternatíva

A kellemes nyáresti összejövetelek tökéletes apropója a grillezés. A legtöbb társaságban manapság már nemcsak különböző húskészítmények kerülnek a grillrácsra, hanem a vegetáriánusokra gondolva zöldségek, sajtok is. Vannak azonban, akik nem kedvelik a hagyományos grillsajt gumis, nyikorgós állagát. Blogcikkünkben nekik szedünk össze néhány alternatívát.

347227876_2272000996334491_1513363587055606145_n

Íme a Zila hűsítő finomságai!

Az idei évben igazán változatos finomságokkal készültünk az év legmelegebb hónapjaira. Blogcikkünkből most mindent megtudhatsz a Zila nyári kedvenceiről.

konfit kacsacomb

Új vákuumcsomagolt termékek a Zila kínálatában

Új, vákuumcsomagolt, félkész ételekkel bővült a Zila kínálata. Hogy mire jó a vákuumcsomagolás, és miért teszi ez a nagyszerű technológia egyszerűbbé és kényelmesebbé a főzést és a vendégvárást? Blogcikkünkből kiderül.

Acer Image

Ismerd meg a világ legveszélyesebb sajtját!

A hírhedt casu martzu sajtot a világ egyik legveszélyesebb ételeként tartják számon, melyet az Európai Unióban és az Egyesült Államokban is betiltottak. Blogcikkünkből megtudhatod, miért.

353822711_642010764148342_1795473691373140552_n

Sajt-kisokos IV. – Különleges sajtok, melyek nem tehéntejből készülnek

A sajtra gondolva a legtöbbünknek valószínűleg a tehéntejből készült fajták jutnak eszébe, pedig nem csupán ez lehet a sajt alapanyaga. Cikksorozatunk e heti részéből megtudhatod, mely állatok tejéből készítenek még sajtot.

cheese-platter-g15b7fef65_1280

Sajt-kisokos III. – Minden, amit a legismertebb sajtokról tudnod kell

Múlt héten a sajtgyártás folyamatát ismerhetted meg a Zila blogján. Most a legelterjedtebb sajtfajtákat mutatjuk be neked.   Számos különböző sajtfajta létezik a világon. Mindnek más jellegzetességei vannak, és változó módszerekkel, évszázadok óta tökéletesített eljárásokkal készülnek.  Mozzarella A mozzarelláról már az előző cikkünben is szót ejtettünk, mivel ez az a sajtfajta különlegesnek tekinthető olyan szempontból,…