Zila Blog
Érdekességek a Kávéházról, cukrászatról, gasztronómiáról
Sajt-kisokos II. – Így készül a sajt
Cikksorozatunk előző részében a sajt történetét mutattuk be. Ezen a héten a sajtgyártás izgalmas folyamatának bemutatásával folytatjuk.
Sajt-kisokos I. – A sajt története
Legyen szó akár francia lágy sajtokról, akár az olyan évekig érlelt finomságokról, mint az olasz parmezán, a sajt évezredek óta fontos és széles körben kedvelt élelmiszerünk. Az elkövetkező hetekben olyan cikkeket olvashattok majd a blogunkon, melyekből minden kiderül, amit a sajtról tudni érdemes. Ezen a héten a sajtkészítés történetét mutatjuk be.
Természetes tartósítási eljárások
Nem csak tartósítószerekkel óvhatjuk meg ételeinket a romlástól. Számos természetes tartósítási eljárás ismert, melyeket az emberiség évezredek óta használ, és az élelmiszeripar a mai napig alkalmaz. E heti blogcikkünkben ezek közül mutatunk be néhányat. Az élelmiszerek romlásának egyik leggyakoribb oka a baktériumok, penészgombák és élesztőgombák elszaporodása. Ahhoz, hogy ez bekövetkezzen, hőmérsékletnek, nedvességtartalomnak és a közeg…
Házi szörpök a tavasz illatos virágaiból
Tudtad, hogy kedvenc virágaid nemcsak csokorba rendezve, vázában kerülhetnek az asztalra, hanem sokukból ízletes szörp is készíthető? Blogcikkünkben négy virágot mutatunk be, melyekből isteni házi szörpöket készíthetünk.
Ezeket a gyümölcsöket és zöldségeket nyugodtan lefagyaszthatod
Hála a modern technológia vívmányainak, a tavaszi zöldségek és gyümölcsök frissességét akár hónapokon át megőrizhetjük, ha megfelelő körülmények között tároljuk, például lefagyasztjuk őket. Azonban nem ajánlatos minden ételt a mélyhűtőbe tenni. Blogcikkünkben bemutatjuk, melyek azok a zöldségek és gyümölcsök, amelyeket nyugodt szívvel lefagyaszthatunk.
3+1 izgalmas ötlet a muffinformák felhasználásához
Ki mondta, hogy a muffinformában csak muffin készülhet? Itt az ideje, hogy elővedd a szekrényed mélyéről ezt a konyhai eszközt és kipróbálj valami újat! Blogcikkünkben 3+1 ötletet szedtünk össze neked, melyekkel érdemes kísérletezned
A zöldségek királya, a spárga
A spárga egészen a 20. századig igazi ritkaságnak, előkelő csemegének számított. Annak ellenére, hogy mára már széles körben elterjedt hozzávaló, íze és megjelenése még mindig az elegancia és a különlegesség benyomását kelti, így nem véletlen, hogy sokan a zöldségek királyaként hivatkoznak rá. A spárgafogyasztás óriási múltra tekint vissza. Már időszámításunk előttről is maradtak fenn képes…
Zsenge tavaszi egészségbomba: a sóska
A sóska a menzák egyik legrettegettebb étele, melyet sokan felnőtt korukra sem szeretnek meg. Pedig a zöldség megfelelően elkészítve igazán ízletes fogások alapanyaga lehet, fogyasztásának ráadásul számos pozitív élettani hatása van.