Zila Blog
Érdekességek a Kávéházról, cukrászatról, gasztronómiáról
4 erdei bogyó, melyeket érdemes megkóstolnod, ha kirándulni mész
Az őszi erdőben, mezőkön számos élénk színű bogyó, termés kínálja magát. De vajon melyeket szabad megkóstolnunk? A csipkebogyót és a galagonyát korábbi bejegyzéseinkben már bemutattuk. Most újabb négy kóstolásra érdemes vadgyümölccsel szeretnénk megismertetni benneteket.
Készíts te is birsalmasajtot!
A birsalmasajt finom és roppant egészséges nassolnivaló, melyet nagyanyáink is örömmel készítettek. Blogcikkünkben bemutatjuk, hogyan készül az egyszerű, de nagyszerű finomság.
Az elfelejett csodanövény: a galagonya
A legtöbben talán csak Weöres Sándor versében találkozhattunk a galagonya nevével, és ha egy kellemes kirándulás során az erdőszéli bokrokon pillantanánk meg a növény terméseit, talán fel sem ismernénk. Pedig a galagonya nagyszerű gyógynövény. Blogcikkünkből most jobban megismerheted.
4 ok, amiért érdemes citromos teával melegedni a hűvös napokon
Nincs is kellemesebb az egyre hűvösebbé váló őszi napokon, mint egy meleg pokrócba burkolózni és egy csésze finom teával átmelegedni. A forró ital azonban nem csak a léleknek tesz jót. Nézzük, milyen pozitív hatással bír az egészségünkre a citromos tea!
Rétesliszt vagy finomliszt?
Bár lisztből kettőnél több félét is találhatunk a boltok polcain, egy átlagos háztartásban általában réteslisztet és finomlisztet találunk a kamrában. De mi a különbség a két típus között? Milyen ételekhez melyiket érdemes használni? Elég, ha csak egy egyik fajtából tartunk otthon? Blogcikkünkben ezekre a kérdésekre keressük a választ.
A szőlőmagolaj nagyszerű tulajdonságai
Itt a szüreti időszak. A szőlővel és sokoldalú felhasználhatóságával korábbi blogcikkeinkben már többször foglalkoztunk. Arról azonban eddig nem esett szó, mire használható a gyümölcs azon része, amely számos feldolgozási folyamatban csak nemkívánatos melléktermékként marad vissza: a mag.
Isteni ropogós zöldség chips házilag
Ki ne csábulna el időről időre egy zacskó chipsre? Természetesen semmi rossz nincs abban, ha időről időre engedünk a kísértésnek és a kosarunkba kerül a nassolnivaló, nem szabad elfelejtenünk, hogy egészségesebb alternatívákkal is kiválthatjuk az ízletes, ám egészségtelen snacket.
Itt a szilvaszezon!
Nyár végén, ősz elején számos ízletes gyümölcsnek van szezonja. E heti blogcikkünkben a szomorúan alulértékelt, mégis rengeteg mindenre használható és számos előnyös tulajdonsággal rendelkező szilvát mutatjuk be.
Magyarország „születésnapi tortájának” története
Minden augusztusban izgatottan várjuk, hogy megkóstolhassuk az évben az ország tortájává választott desszertkülönlegességet. Ez idén sincs másképp. De honnan ered az Országtorta elkészítésének hagyománya? Blogcikkünkből megtudhatod.
Készíts ízletes fűszerolajat saját kezűleg!
A nyár elmaradhatatlan programjai közé tartozik a közös grillezés. A közös ételkészítés nemcsak keretet ad az együttlétnek, hanem a grillezés által annak az örömét is átélhetjük, hogy saját kezűleg alkottunk valami finomat. Ezt az élményt még tökéletesebbé tehetjük, ha saját készítésű fűszerolajat használunk. Blogcikkünkben bemutatjuk, hogyan készíthetünk ilyesmit könnyen, házilag.