Zila Blog
Érdekességek a Kávéházról, cukrászatról, gasztronómiáról
Vitalitás a természet erejével ősszel is
Nemcsak a nyári időszakban elégíthetjük ki vitaminszükségleteinket változatos friss gyümölcsökkel és zöldségekkel. Ilyenkor, ősz elején is megtalálhatjuk a zöldségesnél a szervezet számára szükséges vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag terményeket. Blogcikkünkben bemutatjuk, hogy mit érdemes vásárolni, hogy felvértezzük magunkat az ilyenkor terjedő ragályok ellen.
5+1 étel, amely nem kerülhet az angol királynő asztalára
A királyi család étkezéseit rengeteg előírás szabályozza. Ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen egy olyan fontos uralkodónak, mint II. Erzsébet, nem árt odafigyelnie arra, hogy milyen táplálékot vesz magához. Blogikkünkben bemutatjuk, mely ételek nem kerülhetnek felszolgálásra a Buckingham Palotában.
Diéta a XIX. században – Így maradt olyan vékony Sisi dereka
A császárnéi és királynéi címet viselő Erzsébet, vagy elterjedtebb becenevén Sisi szépségének, vékony derekának mindenki a csodájára járt. Alakjáért azonban súlyos önsanyargatással, szigorú diétákkal fizetett. Blogcikkünkben most ezeket mutatjuk be, ám kipróbálásra senkinek sem ajánljuk.
Aki nélkül talán ma is kézzel mosogatnánk: Éljen Josephine Cochrane, a mosogatógép feltalálója!
Az talán nem meglepő, hogy egy ilyen hasznos háztartási eszköz feltalálása egy hölgy nevéhez kötődik, az azonban talán már megdöbbentőbb tény lehet, hogy a találmányt már több mint százharminc éve szabadalmaztatták.
Így dobd fel az uzsonnás dobozok tartalmát, ha már unalmas a sonkás szendvics
Bizonyára minden szülő talált már félbehagyott, esetleg meg sem kezdett szendvicset gyermeke iskolatáskájában. Pontosan tudjuk, hogy nem egyszerű olyan tízórait csomagolni, amely változatos, finom és egészséges is. E heti blogcikkünkben szeretnénk néhány olyan tippet adni, melyekkel feldobható az iskolába csomagolt tízórai és csökkenthető a félbehagyott, kidobott szendvicsek mennyisége.
4 vitamindús nassolnivaló a nyár végére
Már csak pár nap, és beköszönt az ősz. Ilyenkor ugyan rendszerint még pár hétig élvezhetjük a vénasszonyok nyarát, nem árt elkezdeni felkészíteni az immunrendszerünket a hűvösebb hónapok megpróbáltatásaira. Erre tökéletes módszer lehet az ilyenkor még frissen beszerezhető, vitamindús gyümölcsök fogyasztása. E heti blogcikkünkben mutatunk néhány kreatív megoldást, amelyekkel változatossá teheted a gyümölcsevést.
Ezért ünnepeljük az új kenyeret augusztus 20-án
Augusztus 20-án tartjuk egyik legjelentősebb nemzeti ünnepünket. Azt azonban talán tevesebben tudják, hogy ezen a jeles napon nemcsak az államalapítást, hanem az új kenyeret is ünnepeljük. Blogcikkünkben bemutatjuk, hogyan is kapcsolódik az új kenyér a nemzeti ünnephez.
Lecsót főz az egész világ!
Ilyenkor nyár végén szinte ellenállhatatlanul kínálgatja magát a paradicsom és a paprika a zöldségesnél, az utcákat, házak folyosóit gyakran lengi be az éppen befőzött lecsó kellemes illata. Ugyan azt gondolnánk, hogy ez az egyszerű, de nagyszerű étel igazi hungarikum, és máshol még csak hasonlót sem készítenek, az igazság az, hogy számos nemzetnek van a lecsóhoz hasonló hagyományos fogása. Blogcikkünkben ezeket mutatjuk be.
Gasztronomiai kalandozások a világ körül VI. – Thaiföld
Ha a távol-keleti konyhákra gondolunk, könnyedén beleeshetünk abba a hibába, hogy csupán a japánok rizzsel, hallal vagy más feltéttel készült szusijai és a sarki kínai büfé esetenként nem túl étvágygerjesztő fogásai jutnak eszünkbe. Pedig az Európában egyre ismertebbé váló thai gasztronómiáról is érdemes megemlékezni ilyen esetekben. Thaiföld hagyományos konyháját nem véletlenül nevezik a színek és…