Friss Séf ajánlattal készülünk az első őszi hétvégére
Alig kezdődött el a szeptember, sokan máris visszasírjuk a nyári szabadságok idejét, hiszen hiába nyárias még az idő, a szeptemberi hajtás az iskolában és a munkahelyeken is elkezdődött. Vadonatúj Séf ajánlatunkat úgy állítottuk össze, hogy minőségi street food ízeivel minden vendégünket visszarepítse a nyárba.
BővebbenÍgy csomagolj „szendvicset” kenyér nélkül, ha már unod a péksüteményeket!
Ahogy egyre közeledik a nyári vakáció vége és a munkahelyekre, iskolapadba való visszatérés ideje, úgy egyre égetőbbé válik a kérdés, hogy hogyan készíthetünk magunknak vagy gyermekünknek olyan tízóraikat a dolgos hétköznapokra, melyeket nem ununk meg már az első héten, és amelyek lehetőleg egészségesek is. E heti blogcikkünkben összegyűjtöttünk néhány alternatívát, melyekkel kiválthatjuk a szendvicsek alapjául szolgáló, magas szénhidráttartalmú péksüteményeket.
BővebbenPizzaszósz-variációk egyik kedvenc olasz fogásunk változatossá tételéhez
Bár a nyár a végéhez közeledik, az olaszországi nyaralások hangulatát az otthonunkba is magunkkal vihetjük isteni olasz pizzák készítésével. A fogás egyik legfontosabb alkotórésze a pizzaszósz, amely nemcsak ízt, hanem textúrát is kölcsönöz a tésztának. Míg a klasszikus paradicsomos alap a legelterjedtebb, számos variáció létezik, amelyekkel különlegesebbé tehetjük az otthon készült pizzánkat.
BővebbenMagyarország Tortái, melyek a Zila cukrászainak közreműködésével készültek el
Minden nyáron izgatottan várjuk, hogy vajon mely torták nyerik majd el az évben a Magyarország Tortája, illetve a Magyarország Cukormentes Tortája címet. Te is így vagy vele? Ha a kezdetektől fogva figyelemmel követed a címért zajló versenyt, akkor talán azt is tudod, hogy a Zila László tortakölteményeit több alkalommal is méltónak találták a cím viselésére. Blogcikkünkből most megismerheted ezeket a díjnyertes tortákat.
BővebbenIsmerd meg a pizza történetét!
Ma már szinte el sem tudjuk képzelni, milyen lenne a világ, ha nem tudnánk szinte minden sarkon hozzájutni az olasz konyha remekéhez, a pizzához. Pedig a finomság csupán a 18. században nyerte el mai formáját. Hogy hogyan? Blogcikkünkből megtudhatod.
BővebbenEzek a desszertköltemények viselik idén a Magyarország Tortája címet
Az év egyik legizgalmasabb cukrászipari eseménye hazánkban a Magyarország Tortája, illetve Magyarország Cukormentes Tortája verseny. Minden nyáron izgatottan lessük, hogy melyik desszert nyeri el a címet, és alig győzzük kivárni, hogy az augusztus 20-i hosszú hétvégén meg is kóstolhassuk a győztes finomságokat. 2024. augusztus 1-én a Magyar Cukrász Ipartestület kihirdette, az idei nyerteseket. Blogcikkünkben bemutatjuk az ínycsiklandó tortakölteményeket.
BővebbenÍnycsiklandó grill ajánlattal várjuk vendégeinket a nyári vakáció után
Bár a Zila csapata július második felében megpihent, ezen a héten új lendületet véve vetettük vissza magunkat a munkába, hogy a tőlünk megszokott minőségű, ellenállhatatlan finomságokkal örvendeztethessük meg vendégeinket. A hétvégére ráadásul ismét egyedülálló grill ajánlattal készültünk. Ennek fogásait mutatjuk most be nektek.
BővebbenFormabontó köret Zila Tortaforma segítségével
Zila László mestercukrász forradalmi találmányai segítségével nem csupán különleges, folyékony krémmel töltött desszertek készíthetők, hanem egyedülálló sós ízelítők, köretek, látványos falatkák is az asztalra kerülhetnek. Blogcikkünkben ehhez adunk némi inspirációt.
BővebbenÚjra Gourmet Grillparti a Zilában Ulrich Tamás vendégséffel
A Zila csapatának tagjai július 15-től jól megérdemelt szabadságukat töltik majd, így éttermünk július 25-ig zárva tart, és ebben az időszakban a ZilaGo sem üzemel majd. Azonban a vakáció előtt egy fergeteges grillpartival készülünk, melyen vendégeink ismét Ulrich Tamás vendégséfünk által készített finomságokat próbálhatnak ki.
BővebbenFűszer a limonádéban? Miért ne!
A limonádé az egyik legtökéletesebb ital a nyári melegben való szomjoltásra. A citrom fanyar, frissítő ízért remekül ellensúlyozza a cukor (vagy egyéb édesítő), olyan kellemes ízkombinációt létrehozva, mely csak úgy itatja magát. Bár az ital a hagyományos formájában is szinte megunhatatlan, mindig van hova csavarni rajta. E heti blogcikkünkben például azt mutatjuk be, hogyan tehetjük izgalmasabbá különböző fűszerekkel.
Bővebben