Zila Blog
Érdekességek a Kávéházról, cukrászatról, gasztronómiáról
Édességek az Álomgyárból
Közhely, de kétségbevonhatatlan igazság, hogy a film az a művészeti ág, amely a legtöbb emberhez képes eljutni. Kiváltképp igaz ez az amerikai filmipar esetében, amely azonban elsősorban kulturális terméknek tekinti a filmet, s csak másodsorban művészeti értéknek. Ennek ellenére (vagy pont ezért) óriási kulturális hatást tud gyakorolni, ami természetesen a gasztronómiában is érvényesül.
A tavasz legharsogósabb hírnöke
A tavaszi napsütés mosolyt csal az arcunkra, és kedvünk támad azonnal kirohanni a természetbe, de valahogy még sincs meg bennünk az ehhez szükséges energia. Ha ezt érezzük, alighanem úrrá lett rajtunk a tavaszi fáradság, amely azonban legyőzhető, hiszen a jó idővel a vitaminban gazdag friss zöldségek is megérkeznek, köztük mindannyiunk kedvencei, a csokorba kötött kis…
A rántottán túl – izgalmas tojásos reggelik
Azt mindenki tudja, hogy egy tojásos reggeli hosszú órákra ellát energiával, ám sokan mégis mellőzik, mert a rántotta és a tükörtojás hamar unalmassá válhat. Pedig a tojásból számos egyéb, változatos és izgalmas reggeli finomságot készíthetünk!
Feketét, fehéret, tarkát… avagy nem babra megy a játék
Gyerekkorunkban a különböző főzelékek formájában ismerkedtünk meg néhány babfajtával, ám sokaknak épp ezek az élmények el is vették a kedvüket a zöld- vagy épp a vesebabtól. Pedig a babok sora ennél jóval hosszabb, érdemes nekik felnőtt fejjel új esélyt adni!
Márciusi gasztroprogramok
Hello, tavasz! Végre megérkezett a jóidő, úgyhogy ideje kimozdulni a négy fal közül. És ha már útnak indulunk, érdemes közben a hasunkra is gondolni, bőven van miből válogatni ebben a hónapban a gasztroprogramok terén!
Februári gasztroprogramok
Egyre csak haladunk kifelé a hideg télből, de nemcsak emiatt melengető érzés végignézni a februárban ránk váró gasztroprogramokat, hanem azért is, mert számos esemény a Vanelntin-napi romantika körül forog. Nézzük, hova érdemes ellátogatni a hónapban!
A receptek sztárjai – Legnépszerűbb receptkönyvek II.
Előző bejegyzésünkben már megnéztük, hogy mik manapság a legnépszerűbb receptkönyvek itthon, ám akkor csak az általános gyűjteményekre figyeltünk. Ha a desszertek világába vágyunk, érdemes külön listát készíteni, hiszen itt is bőven van miből válogatni.
Több főzeléket a tányérokra!
Kisbabaként ezek voltak az első teljesértékű ételeink, az iskolai menzán is gyakran találkoztunk velük – bár ekkor már sokszor húztuk miatta a szánkat –, aztán ahogy felnőttek lettünk, valahogy eltűnt a megszokott ételeink közül a főzelék. Vajon miért?