Zila Blog

Érdekességek a Kávéházról, cukrászatról, gasztronómiáról

macaroons-3375255_1280

Nem csak vázában kerülhet az asztalunkra az ibolya

A tavasz egyik első virágai a jellegzetes, élénklila színükről felismerhető ibolyafélék, melynek számos képviselőjével találkozhatunk a magyarországi erdőkben, mezőkön, kertekben. A gyönyörű színű és gyakran kellemes illatot árasztó virágok csokorba szedve is remekül mutatnak, de mivel a növénycsalád hazánkban megtalálható képviselői szinte mind ehetők, fogyasztásuk ráadásul számos pozitív élettani hatással jár, ezért érdemes elgondolkodni rajta, hogy ne csupán vázában kerüljenek az asztalra.

tray-2546077_1280

Ezt érdemes fogyasztanunk a reggeli futás előtt

A tavasz érkezése sokak számára egyet jelent a szabadtéri sportolás, reggeli futás szezonjának beköszöntésével is. Azok azok számára, akik idén először vágnak bele a reggeli edésbe fontos kérdés lehet, hogy vajon mit érdemes fogyasztani a testmozgás előtt.

12371142_10154406468209829_7865629926679815812_o

Ismerd meg legújabb Séf ajánlatunk fogásait

Hétről hétre egyre később és később sötétedik és lassan előbújnak a föld alól a tavasz első virágai, jelezve, hogy a természet hamarosan új életre kel majd. Mi a Zilában friss Séf ajánlattal üdvözöljük a tavaszt és az újjászületést. Blogcikkünkben most az ajánlat ellenállhatatlan fogásait mutatjuk be.

zlatko-duric-U4QkDQW84sg-unsplash

Íme a legjobb smoothie-alapanyagok

A tél végéhez közeledve a szervezetünk már készülődik a természet ébredésére és a felfrissülésre. Azok számára, akik szeretnék kihasználni a felpezsdülés hozta lendületet ideális napindító finomság lehet egy smoothie. De vajon milyen alapanyagokból érdemes dolgozni, hogy egészséges, mégis tápláló legyen a végeredmény?

149946550_10160736503864829_859270446939462144_n

Valentin-napi különlegességek a Zilában

Ahogy azt visszajáró vendégeink már megszokhatták, természetesen az idei évben is különleges Valentin-napi menüvel készültünk a szerelem ünnepére. E heti blogcikkünkben bemutatjuk különleges fogásainkat, melyek éttermünkben és a ZilaGO-n egyaránt elérhetők.

pexels-charlotte-may-5824883

Ezeket a dolgokat semmiképp se tartsd a hűtő tetején

Minél kisebb az ember konyhája, annál jobban örül a plusz rakodófelületeknek. Ilyen felületnek tűnhet például a hűtő teteje is, azonban több okból is körültekintően kell eljárnunk, ha bizonyos tárgyakat, ételeket szeretnénk ott elhelyezni.

328761428_581687287183283_8856564473547771399_n

Ezért eszünk fánkot farsangkor

Erdélyben pánkónka nevezik, a felvidéken siskának, a palócok lakta területeken pampuskának. Mi egyszerűen csak fánknak hívjuk, és általában a farsangi időszakban készítjük. De vajon honnan ered ez a hagyomány? Blogcikkünkből kiderül.

273456166_10161594981474829_4342684659474664666_n

Ismerd meg farsangi ajánlatunk ízletes fogásait!

A karácsonyi időszakot követő hónapok szürkének tűnhetnek ugyan, de nem szabad elfelejteni, hogy az év ezen szakához kötődik az egyik legvidámabb ünnepünk, a farsang. Blogcikkünkben bemutatjuk, idén milyen finomságokból állítottuk össze különleges ünnepi ajánlatunkat. Ahogy azt visszatérő vendégeink pontosan tudják, a Zilában nagy hagyománya van a farsangi különlegességeket kínáló menünek, melyben a korábbi évekhez hasonlóan…

bergamot-1554227_1280

Te ismered ezt a különleges citrusfélét?

Hallottál már a bergamot nevű citrusféléről? Ha a nevét nem is ismered, az ízével és az illatával egészen biztosan találkoztál már. Hogy hol? Olvasd el blogcikkünket, és megtudod!

salad-2756467_1280

Így tedd izgalmasabbá és táplálóbbá a salátádat

Megfogadtad, hogy az új évben egészségesebben táplálkozol majd, de máris unod a salátát? Inspirálódj blogcikkünkből, és dobd fel a salátáidat új, izgalmas öntetekkel, betétekkel, hozzávalókkal!