Zila Blog
Érdekességek a Kávéházról, cukrászatról, gasztronómiáról
Nem csak vázában kerülhet az asztalunkra az ibolya
A tavasz egyik első virágai a jellegzetes, élénklila színükről felismerhető ibolyafélék, melynek számos képviselőjével találkozhatunk a magyarországi erdőkben, mezőkön, kertekben. A gyönyörű színű és gyakran kellemes illatot árasztó virágok csokorba szedve is remekül mutatnak, de mivel a növénycsalád hazánkban megtalálható képviselői szinte mind ehetők, fogyasztásuk ráadásul számos pozitív élettani hatással jár, ezért érdemes elgondolkodni rajta, hogy ne csupán vázában kerüljenek az asztalra.
Ezt érdemes fogyasztanunk a reggeli futás előtt
A tavasz érkezése sokak számára egyet jelent a szabadtéri sportolás, reggeli futás szezonjának beköszöntésével is. Azok azok számára, akik idén először vágnak bele a reggeli edésbe fontos kérdés lehet, hogy vajon mit érdemes fogyasztani a testmozgás előtt.
Ismerd meg legújabb Séf ajánlatunk fogásait
Hétről hétre egyre később és később sötétedik és lassan előbújnak a föld alól a tavasz első virágai, jelezve, hogy a természet hamarosan új életre kel majd. Mi a Zilában friss Séf ajánlattal üdvözöljük a tavaszt és az újjászületést. Blogcikkünkben most az ajánlat ellenállhatatlan fogásait mutatjuk be.
Íme a legjobb smoothie-alapanyagok
A tél végéhez közeledve a szervezetünk már készülődik a természet ébredésére és a felfrissülésre. Azok számára, akik szeretnék kihasználni a felpezsdülés hozta lendületet ideális napindító finomság lehet egy smoothie. De vajon milyen alapanyagokból érdemes dolgozni, hogy egészséges, mégis tápláló legyen a végeredmény?
Valentin-napi különlegességek a Zilában
Ahogy azt visszajáró vendégeink már megszokhatták, természetesen az idei évben is különleges Valentin-napi menüvel készültünk a szerelem ünnepére. E heti blogcikkünkben bemutatjuk különleges fogásainkat, melyek éttermünkben és a ZilaGO-n egyaránt elérhetők.
Ezeket a dolgokat semmiképp se tartsd a hűtő tetején
Minél kisebb az ember konyhája, annál jobban örül a plusz rakodófelületeknek. Ilyen felületnek tűnhet például a hűtő teteje is, azonban több okból is körültekintően kell eljárnunk, ha bizonyos tárgyakat, ételeket szeretnénk ott elhelyezni.
Ezért eszünk fánkot farsangkor
Erdélyben pánkónka nevezik, a felvidéken siskának, a palócok lakta területeken pampuskának. Mi egyszerűen csak fánknak hívjuk, és általában a farsangi időszakban készítjük. De vajon honnan ered ez a hagyomány? Blogcikkünkből kiderül.
Ismerd meg farsangi ajánlatunk ízletes fogásait!
A karácsonyi időszakot követő hónapok szürkének tűnhetnek ugyan, de nem szabad elfelejteni, hogy az év ezen szakához kötődik az egyik legvidámabb ünnepünk, a farsang. Blogcikkünkben bemutatjuk, idén milyen finomságokból állítottuk össze különleges ünnepi ajánlatunkat. Ahogy azt visszatérő vendégeink pontosan tudják, a Zilában nagy hagyománya van a farsangi különlegességeket kínáló menünek, melyben a korábbi évekhez hasonlóan…