Zila Blog
Érdekességek a Kávéházról, cukrászatról, gasztronómiáról
Forralt bor és egészség
Ki ne hallott volna már a vörösbor jótékony hatásairól? Nem véletlen hát, hogy télen-nyáron egyik kedvenc italunk. Többek között véd a szív- és érrendszeri problémák kialakulása ellen, de a vérnyomásproblémákat és a gyulladásos eredetű panaszokat is enyhíti!
A banán a hideg hónapok legjobb barátja
Indul az őszi és téli gyümölcsök szezonja, ismételjük hát át egy kicsit, mi mindenre is jó egyik nagy kedvencünk, a banán!
Konyhai tippek kezdő szakácsoknak
Bizony a konyhában nem mindig egyszerű boldogulni, különösen, ha kezdőként ismerkedünk a receptek és eszközök széles tárházával. Ilyenkor jön jól egy kis segítség – akár online módon is, a Zila blogjából!
Tökfélék a konyhában
Amint hidegebbre fordul az idő, végre elérkezik a sütőtök időszaka is. Ez a rendkívül finom csemege édesen és sósan is fogyasztható, sőt számos jótékony hatást is gyakorol a szervezetünkre.
Alapmártások
Habár a kerti sütögetések időszaka lassan véget ér, a sült húsok egész évben finoman illatozva várják, hogy rájuk vessük magunkat egy hosszú nap után. Bármilyen húsból is készítünk sültet, egy ízletes mártás biztosan feldobja. Ismerkedjünk meg a mártáskészítés alapjaival!
Hogy dobd fel a reggeli szendvicset öt perc alatt?
Jó lenne valami különlegessel kedveskedni a gyerekeknek iskolaidőben, azonban a reggeli rohanásban szinte semmire sincs idő? Alábbi válogatásunkban eláruljuk, miként lehet fantáziadús, mégis egyszerű reggelit összeállítani a kicsiknek. Ha tízórairól van szó, mindenkinek garantáltan eszébe jut a vaj, zsemle és felvágott kombinációja. Na de mi van akkor, ha már a könyökünkön jön ki ez…
Dió a konyhában
A dió mindennapjaink része, sokunknak a kertjében is ott díszeleg egy tekintélyt parancsoló diófa, de haa nem is nevelünk fát, mindegyikőnk kóstolt már valamilyen diós finomságot. A dió nemcsak finom, nagyon egészséges is, ezért időről időre érdemes ehhez a csemegéhez fordulni. A nyári hónapokban bizonyára nagy segítséget jelenthet, hogy a dió erős illata elriasztja…
Itt az új tanév – főzzünk gyerekkávét!
Beköszöntött az ősz, kitárult az iskola kapuja. Habár még melegen süt le ránk a nap, és tombol az indián nyár, a hűvösebb hónapokra időben el kell kezdeni a felkészülést. A gyerkőcöknek persze minden nap újabb motivációra van szüksége, hogy jól induljon az iskola. Ehhez nyújt tökéletes segítséget egyszerű kis receptünk hidegben és melegben egyaránt…
Cukkini a konyhában!
A cukkini az egyik legfiatalabb tökféle, hisz termesztése csupán a múlt század közepétől kezdett elterjedni. Az eredetileg Dél-Európából származó zöldség azonban mára már nagy népszerűségnek örvend a hidegebb, Észak-Európai vidékeken is. A cukkini egy széles rokonsággal büszkélkedhető zöldségféle, mely egyébként a vegetáriánusok egyik kedvenc húspótló eszköze. A tömör, ízletes belsőt elsősorban tök- és uborka felmenőinek…
Mák a konyhában – miért érdemes fogyasztani?
A mák talán a karácsonyi bejgliből a legismerősebb legtöbbünk számára – azonban azt kevesen tudják, hogy számtalan pozitív hatással bír szervezetünkre! A mák tápanyagokban rendkívül gazdag és szervezetünk számára roppant értékes fehérjéket is tartalmaz. A vitaminok közül B1, B5 és B6 vitamin található benne, emellett remek niacinforrás is. Akinek kalciumra, foszforra, cinkre, mangánra, rézre vagy…