Zila Blog

Érdekességek a Kávéházról, cukrászatról, gasztronómiáról

1.-mangalicapastetom-ZTF-ben-1600x1200

Mangalica pástétom Zila formában hagymalekvárral és fürjtojással

Ki ne kóstolta volna már a hazánkban őshonos mangalica fenséges, zamatos húsából készült számtalan fogás egyikét?  Az eredetileg a bakonyi és szalontai malacok és a vaddisznók kereszteződéséből létrejött mangalicát rendkívül kedvelték sok zsírt adó, jóízű húsáért, illetve nem sok gonddal járó, külső tarthatóságáért. Az évek során a mangalica a nagy malacpestis következtében kiszorult ugyan a…

Domonkos_Dvid

A Cukrász szövetség hírei

Jó hír a sütik szerelmeseinek: a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete újra elindítja Kortárs Cukrászok rendezvénysorozatát a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.

zila_formatorta_127

A torta születése

A tortát mindenki szereti – azt pedig megszámolni se tudjuk, hányféle és fajta finomság süthető.