Zila Blog
Érdekességek a Kávéházról, cukrászatról, gasztronómiáról
A tavasz első ehető gombái
Február végén, március elején megjelennek erdőinkben a tavasz első ehető gombái. Ismerd meg őket e heti blogcikkünkből!
4+1 ételcsoport a tavaszi fáradtság ellen
Alig kezdődött el a tavasz, könnyen lehet, hogy sokan már most a tavaszi fáradtság tüneteivel küzdenek. De pontosan mi is a tavaszi fáradtság, és hogyan tehetünk ellene, hogy minket is elérjen? Blogcikkünkből kiderül.
Böjtös ételek kreatívan
A katolikus egyház hívei számára hamvazó szerdával kezdetét veszi a húsvét előtti negyven napos előkészületi, bűnbánati időszak. Ezekben a hetekben az egyház a híveket arra kér, hogy ne fogyasszanak húst hamvazószerdán és péntekenként. E heti blogcikkünkben bemutatunk néhány olyan ételt, melyeken a böjti napokon kiváltható a hús fogyasztása.
Cukor-kisokos
Porcukor vagy kristálycukor? Mi a különbség a barna cukor és a nádcukor között? Mi az a nyerscukor? Tényleg egészségesebb, mint a sima kristálycukor? E heti blogcikkünkben többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ.
Így készül a Zila egyik legkülönlegesebb édessége, a Szívküldi torta
Nem véletlen, hogy Valentin-napi időszak környékén rendkívüli népszerűségnek örvend az egyik legkülönlegesebb édességünk, a Szívküldi torta. Ezt a desszertet a minden irányból látható szívforma teszi igazán egyedivé. A formabontó finomságot ráadásul nem is annyira bonyolult elkészíteni, mint elsőre gondolnád. „Az, hogy nincs a világon még egy olyan torta, amelybe ha belevágok, s kiveszem a szeletet, annak…
Farsangi finomságok a Zilában
A karácsonyi időszak után a január és a február unalmasnak és eseménytelennek tűnhet ugyan, de nem szabad elfelejteni, hogy az év ezen szakához kötődik az egyik legvidámabb ünnepünk, a farsang. Blogcikkünkben bemutatjuk az ünnephez köthető hagyományos finomságokat és a Zila farsangi kínálatát is megismerheted.
4+1 étel, amely jobb kedvre derít bennünket a téli napokon
A szürke, téli napokon hajlamosak vagyunk az átlagosnál többször melankólikus, letargikus állapotba kerülni. Egyes ételek azonban képesek lehetnek lelket önteni belénk a nyomott, nehéz napokon. Blogcikkünkben ezek közül az ételek közül mutatunk be néhányat.
Ismerd meg a 20 éves Zila különleges, születésnapi ajánlatát!
Bizonyára sokan emlékeznek még azokra az időkre, amikor éttermünk épületében a Május 1. Strand öltözője működött. Szinte hihetetlen, hogy már több mint két évtized eltelt azóta, hogy kávéházunk megkezdhette a működését a jól ismert épületben.
Téli asztaldísz ötletek
A téli ünnepek utáni időszak nem csak az időjárás miatt érződhet szürkének. A december végére mesésen kidekorált lakás díszei január első napjaiban visszakerülnek a dobozaikba az év további részére, és nélkülük elszomorítóan egyhangúnak láthatjuk. De miért ne díszíthetnénk fel az asztalunkat a hétköznapokra is?
Kreatív levesbetétek, melyekkel feldobhatod a krémleveseidet
A hideg téli napokon igazán jól tud esni, egy forró, tartalmas krémleves, melyet levesbetéttel még laktatóbbá tehetünk. Azonban míg a leves ízét, alapanyagait, fűszerezését könnyedén variálhatjuk, a levese kerül kenyérkocka és levesgyöngy egy idő után unalmassá válhatnak. Ha te is szívesen dobnád fel újdonságokkal a krémleveseidet, inspirálódj blogcikkünkből!