Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Az ősz utolsó heteinek ízei

November végéhez közeledve sokan már megkezdjük a decemberi ünnepekre való hangolódást. Pedig az évszak kínálta élméneket érdemes az ősz utolsó napjaiig élvezni. Erre emlékeztet a Zila új Séf ajánlata is.

Bővebben

Márton-nap a világ körül

Márton-naphoz számos népszokás köthető. Azt hihetnénk, hogy csupán hazánkban van hagyománya a november 11-re eső ünnep megülésének. Ez azonban nem így van. Blogcikkünkben bemutatjuk, milyen szokások övezik Márton napját Magyarország határain innen és túl.

Bővebben

Így ünneplik a halottak napját a világ különböző tájain

Hazánkban hagyományosan november 1-én, Mindenszentek napján emlékezünk meg azokról a szeretteinkről, akik már nincsenek köztünk. Eltávozott hozzátartozóink, szeretteink emlékét csendes meghittségben, a sírjaik meglátogatásával és gyertyagyújtással elevenítjük fel. A világ számos országában azonban egészen más hangulatban telik a halottak ünnepe.

Bővebben

A legújabb hírek, események a Zila háza táján

Az ősz mindig roppant mozgalmas évszak a Zila számára. Különleges ajánlatok, már-már hagyománynak számító gasztronómiai események váltják egymást olyan tempóban, hogy az ember hajlamos lehet elveszteni a fonalat. Most összeszedtünk minden fontos hírt és eseményt, amely vendégeink számára érdekes lehet az elkövetkező napokban, hetekben.

Bővebben

Megújult, őszi étlappal várja vendégit a Zila

A természet gyönyörű, őszi színekbe öltözött, előkerültek a szekrényekből a melegebb cipők, bélelt kabátok, puha sálak és kendők. A hosszúra nyúlt vénasszonyok nyara után megérkezett az igazi ősz. Mi a Zilában megújult étlappal üdvözöljük.

Bővebben

Házi készítésű sütőtökös pite fűszer

Az angolszász országokban töretlen népszerűségnek örvendő „pumpkin spice” (azaz tököspite-fűszer) a mi szívünkbe is rövid úton belopta magát. Sokan már el sem tudják képzelni az őszi hónapokat a fűszerkeverékkel ízesített sütemények, forró italok nélkül. A tököspite-fűszer a népszerűsége miatt gyakran igen költséges beruházás, pedig az összetevői viszonylag olcsón beszerezhetők.

Bővebben

Kedvenc októberi ízeink

Elérkezett az október. Ebben a hónapban már nem a nyár felé kacsintgatunk vissza, hanem átadjuk magunkat a hamisítatlan, őszies ízek élvezetének. Az októberi ételek sokszínűsége és ízvilága számos kulináris élvezetet kínál nekünk.

Bővebben

Íme a Zila új Séf ajánlata

A nyári vakáció és a szabadságok időszaka után nehéz visszaszökkenni a hétköznapok egyhangúságába, a kedvünket ráadásul az egyre hosszabbodó éjszakák sötétsége is könnyedén rányomhatja a bélyegét a hangulatunkra. A Zilában tenni szeretnénk azért, hogy a hétvégéi feltöltődés a lehető legkülönlegesebb legyen, és hatásosan ellensúlyozza a hétköznapok szürkeségét.

Bővebben
Scroll To Top