A tökéletes leveles tészta titka
A tucatnyi ropogós rétegre eső leveles tészta számos ellenállhatatlan finomság alapja lehet az isteni croissont-októl kezdve a töltött táskákon át az olyan elegáns ételekig, mint például a Wellington-bélszín. A legtöbben a boltokban kapható leveles tészta alapot választják a legszívesebben, mivel az otthoni elkészítése igen körülményes. Ha azonban valaki mégis úgy érzi, hogy szívesen kipróbálná magát e téren is, érdemes lehet néhány apróságra odafigyelni. Cikkünkben bemutatjuk, melyek ezek az apróságok.
BővebbenAz újbor ünnepe: a Márton-nap
November 11-én Szent Márton napját ünnepeljük – a hagyományokhoz híven libából készült ételek és újbor fogyasztásával. Cikkünkből most megtudhatod, hogy honnan is ered ez a szokás.
BővebbenÍgy kezeld tudatosan a töklámpásod maradványait
Halloween után szomorú, fonnyadó töklámpások egész hada marad az asztalokon, ablakokban, teraszokon. A lámpások a legtöbb esetben sajnos a kukában végzik, pedig jó pár módon tovább hasznosítható a kifaragott tök.
BővebbenEgy TÖK jó Séf Ajánlat a halloweeni szezonra
A héten vadonatúj Séf Ajánlattal frissítettük étlapunkat. A menüsor fogásainak hozzávalói között az olyan szezonális finomságok dominálnak, mint a sütőtök, az édesburgonya, valamint az év ezen szakában is termő vargánya gomba. Cikkünkből mindent megtudhatsz az ajánlat fogásairól.
BővebbenItt a piteszezon!
Számtalanféle ízletes finomság készülhet az őszi gyümölcsökből és zöldségekből. Az egyik legnagyobb kedvencünk a pite. A sütemény legnagyobb előnye, hogy szinte a végtelenségig variálható, a lágy, szaftos töltelék pedig minden esetben tökéletesen kiegészíti az omlós vagy éppen ropogós tésztát.
BővebbenKomfortételek az őszi hétköznapokra
Az időjárás egyre borúsabb, rövidülnek nappalok, és egyre közelebb kerülünk a szürke téli napokhoz. Nem csoda, hogy ebben az időszakban sokan kedvenc ételeink ízével vigasztalódunk.
BővebbenE héttől megújult őszi étlappal várjuk vendégeinket
Immár több mint egy hónapja benne járunk a naptári őszben. A természet gyönyörű, őszi színekbe öltözött, előkerültek a szekrényekből a melegebb cipők, bélelt kabátok, puha sálak és kendők. A kánikulákkal teli nyár után végre megérkezett az enyhe ősz. Mi a Zilában megújult étlappal üdvözöljük.
BővebbenCsempészd be az otthonodba az ősz hangulatát!
Az ősz egyedülálló hangulatát szinte bármely érzékszervünket használva megidézhetjük. A fahéj, szerecsendió, az alma, a körte, no meg persze a tök íze, illata, a földre hullott avar sajátos kipárolgása, a fényes vadgesztenyék tapintása, no meg az őszi erdőt idéző sárgás, narancssárgás, vöröses és barnás árnyalatok mind-mind az évszak hangulatát hordozzák magukban. Segítségükkel pedig az otthonunk falai közé is bevihetjük az őszi hangulatot ízléses asztaldíszek, installációk formájában.
BővebbenEzeket a finomságokat pakold a hátizsákba, ha túrázni indulsz
Bár a hónap első felében úgy tűnt, rendkívüli gyorsasággal fog idén beköszönteni a hűvös, esős ősz, mostanra szerencsére visszatért a vénasszonyok nyara, tökéletes alkalmat kínálva egy-egy kellemes hétvégi kirándulásra az ezerszínű őszi erdőben. Blogcikkünkben bemutatjuk, milyen ételeket érdemes a hátizsákba készíteni, mielőtt útnak indulnánk.
BővebbenNagyanyáink titkos praktikája a megfázás tüneteinek kezelésére
A hirtelen időjárás-változás sokunk immunrendszerét megterhelte, és az őszi hűvösökkel együtt a megfázások időszaka is elérkezett. Egy kis torokfájás miatt azonban nem érdemes rögtön a gyógyszertárba rohanni, ugyanis a kellemetlen tüneteket otthon is könnyedén kezelhetjük.
Bővebben