Zila Blog

Érdekességek a Kávéházról, cukrászatról, gasztronómiáról

32149261_10157405034634829_2011038129053499392_n

Tavaszi újjászületés léböjtkúrával

A tavasz az újjászületés, felfrissülés időszaka. Tökéletes alkalom arra, hogy egy léböjtkúrával a szervezetünket is méregtelenítsük, tehermentesítsük a szervezetünket.

spring-g2eaab3d06_1280

Friss vitaminbombák a piacon: Hamarosan szezonja van a tavasz első zöldségeinek

Ahogy az idő egyre enyhébbé és egyre naposabbá válik, mi magunk is egyre jobban vágyni kezdünk a tavasz frissességére. Ebben az évszakban nemcsak a nappalok hosszabbodásának és a természet ébredésének örülhetünk, hanem az első friss tavaszi zöldségek ízét is élvezhetjük. Blogcikkünkből kiderül, melyek ezek a zöldségek.

bruce-tang-rO2CEMO056c-unsplash

Minden, amit a teáról tudni kell V. – A tea a gasztronómiában

A tea forró italként, főzetként önmagában is ízletes, e heti blogcikkünkben viszont azt mutatjuk be, milyen ételekben és egyéb italokban találkozhatunk a teával, mint összetevővel, ízesítővel.

149946550_10160736503864829_859270446939462144_n

A tökéletes Valentin-napi ajándék: a bonbon

Látványos, praktikus, finom, és akár otthon is könnyedén elkészíthető. Néhány finom bonbonnal Te is elmondhatod kedvesednek, mennyire szereted őt.

tea-g824194ae2_1280

Minden, amit a teáról tudni kell IV. – Teák, melyek nem tealevélből készülnek

Legutóbbi cikkünkben bemutattuk a teacserje leveleiből készült teafajtákat. Ezen a héten pedig az egyéb növényekből készült forró italokat ismerheted meg a Zila blogján.

wood-g1a7c8645c_1280

Minden, amit a teáról tudni kell III. – A klasszikus teafajták

Múlt heti blogcikkünkben bemutattuk a teanövényt és a feldolgozásánaklépéseit. Szóba került hogy ugyanazon növényből a mennyi féle teafüvet kaphatunk végeredményképpen. E heti blogcikkünkben bemutatjuk a teafajtákat, melyek a teacserje leveleiből készülhetnek.

tea-g14bfde1e7_1280

Minden, amit a teáról tudni kell II. – A tea útja az ültetvényektől a csészéig

A téli hidegben mindenkinek jól tud esni egy bögre forró tea. Az ízletes és testet-lelket átmelegítő ital kortyolgatása közben valószínűleg kevesen gondolkodnak el azon, vajon milyen feldolgozási folyamaton esik át és hogyan jut el a tea az ültetvényekről az otthonunkba. Sorozatunk e heti cikkében ezt mutatjuk be.

tea-g84b9764fc_1280

Minden, amit a teáról tudni kell I. – A tea története

A tea szóról a legtöbben talán az angolok kedvenc Earl Grey teájára, esetleg a gyümölcsös ízű teafilterekre asszociálunk, pedig a teák világában ennél jóval több íz és fajta között kalandozhatunk. Most induló blogcikksorozatunkból megtudhatod, honnan ered a tea fogyasztásának szokása, milyen folyamatokon megy keresztül a növény, mielőtt a belőle készült főzetet elfogyasztanánk, milyen ismert és kevésbé ismert teafajták vannak, és mi minden készülhet teából a kellemes, forró italon kívül.

nutmeg-g2887a4df0_1280

A fűszer, amit télen-nyáron imádunk: a szerecsendió

Kiváló ünnepi ízesítő, aromája nagyszerűen harmonizál számos más fűzerrel, emellett érdekes élettani hatásokkal bír. E heti blogcikkünkben a szerecsendiót mutatjuk be.

food-g26f4f7c54_1280

4+1 egészséges nassolnivaló az ünnepek utáni időszakra

Megértjük, ha a végtelennek tűnő karácsonyi nassolás után rá sem bírsz nézni a zsíros, cukros csemegékre. Blogcikkünkben mutatunk néhány finom és egészséges alternatívát, ha valami ízletes snackre vágynál.