Zila Blog
Érdekességek a Kávéházról, cukrászatról, gasztronómiáról
Tavaszi újjászületés léböjtkúrával
A tavasz az újjászületés, felfrissülés időszaka. Tökéletes alkalom arra, hogy egy léböjtkúrával a szervezetünket is méregtelenítsük, tehermentesítsük a szervezetünket.
Friss vitaminbombák a piacon: Hamarosan szezonja van a tavasz első zöldségeinek
Ahogy az idő egyre enyhébbé és egyre naposabbá válik, mi magunk is egyre jobban vágyni kezdünk a tavasz frissességére. Ebben az évszakban nemcsak a nappalok hosszabbodásának és a természet ébredésének örülhetünk, hanem az első friss tavaszi zöldségek ízét is élvezhetjük. Blogcikkünkből kiderül, melyek ezek a zöldségek.
Minden, amit a teáról tudni kell V. – A tea a gasztronómiában
A tea forró italként, főzetként önmagában is ízletes, e heti blogcikkünkben viszont azt mutatjuk be, milyen ételekben és egyéb italokban találkozhatunk a teával, mint összetevővel, ízesítővel.
A tökéletes Valentin-napi ajándék: a bonbon
Látványos, praktikus, finom, és akár otthon is könnyedén elkészíthető. Néhány finom bonbonnal Te is elmondhatod kedvesednek, mennyire szereted őt.
Minden, amit a teáról tudni kell IV. – Teák, melyek nem tealevélből készülnek
Legutóbbi cikkünkben bemutattuk a teacserje leveleiből készült teafajtákat. Ezen a héten pedig az egyéb növényekből készült forró italokat ismerheted meg a Zila blogján.
Minden, amit a teáról tudni kell III. – A klasszikus teafajták
Múlt heti blogcikkünkben bemutattuk a teanövényt és a feldolgozásánaklépéseit. Szóba került hogy ugyanazon növényből a mennyi féle teafüvet kaphatunk végeredményképpen. E heti blogcikkünkben bemutatjuk a teafajtákat, melyek a teacserje leveleiből készülhetnek.
Minden, amit a teáról tudni kell II. – A tea útja az ültetvényektől a csészéig
A téli hidegben mindenkinek jól tud esni egy bögre forró tea. Az ízletes és testet-lelket átmelegítő ital kortyolgatása közben valószínűleg kevesen gondolkodnak el azon, vajon milyen feldolgozási folyamaton esik át és hogyan jut el a tea az ültetvényekről az otthonunkba. Sorozatunk e heti cikkében ezt mutatjuk be.
Minden, amit a teáról tudni kell I. – A tea története
A tea szóról a legtöbben talán az angolok kedvenc Earl Grey teájára, esetleg a gyümölcsös ízű teafilterekre asszociálunk, pedig a teák világában ennél jóval több íz és fajta között kalandozhatunk. Most induló blogcikksorozatunkból megtudhatod, honnan ered a tea fogyasztásának szokása, milyen folyamatokon megy keresztül a növény, mielőtt a belőle készült főzetet elfogyasztanánk, milyen ismert és kevésbé ismert teafajták vannak, és mi minden készülhet teából a kellemes, forró italon kívül.