Zila Blog
Érdekességek a Kávéházról, cukrászatról, gasztronómiáról
Gasztronómiai kalandozások a világ körül IV. – Törökország
Sorozatunk múlt heti cikkében az orosz konyhát mutattuk be, melyet számos nép és tájegység konyhája, hagyományai tettek igazán egyedülállóvá. Hasonlóan van ez az ezen a héten bemutatott török konyhával is.
Gasztronómiai kalandozások a világ körül III. – Oroszország
Ha a világ országainak konyháiról beszélünk, gyakran beleeshetünk abba a hibába, hogy a kelet-európai, közel-keleti régiók országai lemaradnak a listáról, noha némelyek igen jelentős kulináris hagyományokkal rendelkeznek. Cikkünkben most Oroszország gasztronómiájában mélyedünk el.
Gasztronómiai kalandozások a világ körül II. – Nagy-Britannia
Ha szóba kerül a brit konyha, a legtöbb embertől legfeljebb egy elnéző mosolyra tellik, hiszen a szigetország nem a kiemelkedő gasztronómiájáról híres. Esetleg beismeri, hogy az angol reggeli és a fish&chips nem is rossz fogások. Ám a hagyományos brit konyha nem merül ki ennyiben.
Gasztronómiai kalandozások a világ körül I. – Franciaország
Ugyan a külföldi nyári vakáció sorsa még bizonytalan, blogsorozatunkban bejárjuk a világ különböző tájait. Az első állomás: Franciaország.
Hűsítő finomságok otthon akár fagylaltgép nélkül is
Ebben a nagy melegben nem csoda, ha máson sem jár az eszünk, csak hogy hogyan hűthetnénk le magunkat valami jeges nyalánksággal. E heti blogcikkünkben bemutatunk néhány ötletet, melyeket otthoni körülmények között is könnyedén elkészíthetünk. Semifreddo Az isteni olasz desszerttel nem lehet melléfogni. A nagyrészt tejszínből és tojásból készülő édességet bármikor könnyedén összedobhatjuk otthon, hiszen az…
Egészségesen és kreatívan – Így dobd fel a salátádat
A nagy nyári melegben gyakran nem vágyunk háromfogásos ebédekre, vacsorákra. Ilyenkor kevés dolog esik jobban egy finom, friss salátánál. Azonban azt is megértjük, ha egy idő után unalmassá válik a csak salátából álló menü. Főleg ha ugyanazokkal az összetevőkkel készíted őket. E heti blogcikkünkben a saláták változatossá tételéhez adunk ötleteket.
Minden, amit a kávéról tudni kell VI. – Különleges kávékészítési eljárások
Ha szóba kerül a kávéfőzés, a legtöbben talán a kávéházakban is látható, nagy nyomáson működő espressogépekre asszociálnak, pedig az olasz kávékultúrában leggyakrabban alkalmazott elkészítési mód csak egy a számos eljárás közül, melyekkel finom, erőt adó italt főzhetünk a kávéból. E heti blogcikkünkben néhány kevésbé ismert, különleges kávékészítési módot mutatunk be.
Minden, amit a kávéról tudni kell V. – 5+1 hideg kávékülönlegesség
Megérkezett a naptári nyár, és reméljük, ezt most már hamarosan tükrözni fogja az időjárás is. Az új évszak érkezésének apropóján kávés blogcikksorozatunk e heti részében különleges, hagyományosan hidegen készített kávéitalokat mutatunk be.
Minden, amit a kávéról tudnod kell IV. – Íme a legismertebb kávéitalok
Hazánkban a modern kávéházak megjelenésével leginkább az olasz kávékultúra honosodott meg. A legismertebb kávéitalok neve is az olasz nyelvből ered. Sokan azonban nem tudják, mit takarnak pontosan az elnevezések. Kávésorozatunk e heti cikkével ebben igyekszünk segíteni
Minden, amit a kávéról tudnod kell III. – Ezért fontos a kávé pörkölése
Blogcikksorozatunk korábbi részében már említettük a kávétermelés azon lépéseit, amelyek a kávé aromájának kialakításában vesznek részt. Ezek közül a legfontosabb a kávébab pörkölése, amely alapjaiban határozza meg, hogy milyen ízvilágú ital készíthető a babokból.